Portāla lasītāja Laila Moreina raksta par Ventspils Augstskolas bibliotēkā apskatāmās gleznu izstādes autori Sandru Strēli.

Līdz pat marta beigām Ventspils Augstskolas bibliotēkā būs apskatāma Sandras Strēles gleznu izstāde. Šajā izstādē aplūkojamas gleznas, kas tapušas pēc šīgada ceļojuma pa Itāliju, Romu, Vatikānu un Prāgu.

Manuprāt, glezniecības augstākā vērtība ir mirklīga brīvība, [..] Tematiski vissaistošākā man šķiet tieši ainavu glezniecība, panākot telpas, gaismas un gaisa nojausmu. [..] Roma mani kā gleznotāju pārsteidza ar plašumu un varenumu, cilvēku dzīvespriecīgo bezrūpību un, protams, antīkā mantojuma un modernās kosmopolitiskās pasaules un sabiedrības nevainojamo simbiozi. /S.Strēle


Sandra Strēle (dzim.1991.) ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas Glezniecības apakšnozares 2.kursa studente. 2010.gadā viņa absolvēja Rīgas Valsts 1. Ģimnāziju.

Līdz šim topošā māksliniece ir piedalījusies dažās grupu izstādēs, piemēram, Happy Art museum rudens izstādē, Mākslas akadēmijas sadarbībā ar SEB banku rīkotajā konkursā - izstādē SEB stipendija glezniecībā 2010. un 2011.gadā, viņas darbi bijuši apskatāmi un iegādājami akadēmijas rīkotajā ikgadējā mākslas tirdziņā jeb Jarmarkā, kā arī citos ar mākslu saistītos projektos un pasākumos.


Šī gada marta vidū galerijā L paredzēta Glezniecības 2. kursa darbu izstāde ar nosaukumu Brīdinājums, kurā ir iekļauti arī jaunās mākslinieces darbi, turpretī aprīļa vidū tiks atklāta Sandras Strēles un viņas kursabiedrenes Zanes Isakas gleznu izstāde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: