Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kurzemniekiem top jauna slimnīca

Ventspilnieki jau ir pieraduši, ka pilsētas slimnīca atrodas izremontētās un mūsdienīgi aprīkotās telpās, taču tā nav visur. Pateicoties apvienības izveidei ar Ventspili, pie jaunas slimnīcas tiks arī Talsi.

Joda šķīdums mulsina vārveniekus 

Būvējot ceļu netālu no Ventas krasta, Vārvē līdz ar būvgružiem nokļuvis arī padomju armijas mantojums – vecas gāzmaskas un pakas ar joda šķīdumu un tabletēm, kas paredzētas aizsardzībai pret radiāciju.

2.lpp.

Viedoklis: „Nav tā kā izskatās”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Vārves iedzīvotāju sašutums par pretradiācijas līdzekļiem būvgružos ir saprotams. Tikai, manuprāt, zemes īpašnieks nepamatoti kļuvis par vienīgo peramo zēnu. Atbildība par to, ka šīs vielas tur nokļuvušas, nav jāuzliek tikai uz zemes īpašnieka pleciem, kurš nolēmis izmantot būvgružus ceļa paaugstināšanai, lai izvairītos no tā applūšanas.»

3.lpp.

Sola kļūt tīrāki un drošāki

Stividorsabiedrība Ventall Termināls plāno uzsākt reaktīvās degvielas izkraušanu no tankkuģiem, palielinot šīs kravas apjomu vairāk nekā divkārt.

Meklē risinājumu plūdu novēršanai

Pašvaldības pārstāvji un iedzīvotāji, tiekoties Informācijas dienā par meliorācijas sistēmu Ventspilī, diskutēja par konkrētām problēmām un vienojās par savstarpēju sadarbību.

4.lpp. Kriminālziņas. Uz cita rēķina runā pa telefonu

 Uz apsūdzēto sola nonācis kāds jaunietis, kurš, izmantojot mobilo banku, no sveša konta regulāri apmaksājis savas telefonsarunas.

Apzog dārza mājiņas un garāžas

Dārza mājiņas, laivu būdas un garāžas – tie ir vieni no neaizsargātākajiem objektiem pret garnadžiem. Nokūstot sniegam, aktīvāki paliek arī krāsainā metāla kārotāji.

Lai īpašums būtu drošībā

Garnadžu apciemojums saistās ne tikai ar materiālo vērtību zaudējumu, bet arī ar emocionālu pārdzīvojumu, kura pārvarēšanai dažkārt nepieciešami pat mēneši. Bieži vien zagļu uzdrošināšanos esam rosinājuši paši.

5.lpp.

Mācās kopā ar basketbolistiem

2. pamatskolas skolēni aizvadījuši vērtīgu un aizraujošu angļu valodas stundu kopā ar BK Ventspils basketbolistiem.

Palīdz ceļā uz nobriedušu ticību

Baltkrievijas pilsētas Gomeļas iedzīvotājs Nikolajs Jermakovs jau 13 gadus ir ceļā uz nobriedušu ticību un apzinātām kristībām. Stiprinot savu ticību, viņš palīdz arī Ventspils katoļiem.

No narkotikām bijis brīvs

Pēc publikācijas Pa logu izlec narkomāns redakcijā vērsās pašnāvību izdarījušā vīrieša tuvinieki un draugi, lai atspēkotu nepatiesos apgalvojumus.

6.lpp. Sports. Saulītis dodas cīņā ar pasaules labākajiem

Jēkabs Saulītis, viens no mūsu labākajiem šorttrekistiem, devies uz Ķīnu, lai no 9. līdz 11. martam startētu jau savā ceturtajā pasaules čempionātā.

Telpu futbolistiem divi turnīri

Kuldīgas atklātais čempionāts telpu futbolā, kurā uz zelta medaļām pretendē abas mūsu komandas – VTO un Honda –, strauji tuvojas noslēgumam. Mūsējiem paralēli paredzētas vēl arī cīņas Kurzemes zonas čempionātā.

7.lpp.

Cita puse Uģa Kagura skatījumā

Arhitekts Uģis Kaugurs nodarbojas ne tikai ar pilsētplānošanu, bet arī fotografē. Kā atzīst lietpratēji, Uģim tas izdodas labi, katram darbam ir sava filozofija un spēks.   

Pianistam nepieciešama loģiskā domāšana

To, vai audzēknim ir pianista dotības, var pamanīt 4. un 5. klasē, saka mūzikas skolas pedagoģes. Tad arī notiek izvēle – turpināt mācības vai izvēlēties citu nodarbi.

Sviestu ziedīs uz palodzēm

Andra Manfelde, kura izsakās dažādos daiļliteratūras veidos, šoziem tikusi pie grāmatas Ceļojums uz mēnesi, dokumentālajā prozā un dzejā fiksējot Ventspilī un Visbijā izjusto.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: