Latvijas Televīzija, atsaucoties uz dziesmas „Music Thief” autora Garija Poļska 2012. gada 19. februāra sūdzību par „Eirodziesma 2012” balsojumu, izplata atbildes paziņojumu.

Tajā norādīts, ka Latvijas Televīzijas rīcībā nav informācija, ka kāda persona žūrijas balsošanas istabā būtu izplatījusi sūtītajā vēstulē minēto informāciju - ka „Music Thief” uzvaras gadījumā Latvijai draudētu tiesas prāva par autortiesību pārkāpumiem un tāpēc, lai saglabātu Valsts reputāciju, dziesma ir jāvērtē ar zemu atzīmi.

Neviens no žūrijas locekļiem nav vērsies pie Latvijas Televīzijas ar sūdzību, ka kāda persona vai kāds no žūrijas locekļiem ir devis norādījumus vai mēģinājis tos ietekmēt augstāk minētajā vai kādā citā veidā. Ņemot vērā, ka katrs žūrijas loceklis konkursa dziesmas vērtē individuāli, dziesmas vērtējumu apliecinot ar savu parakstu, Latvijas Televīzijai nav pamata apšaubīt žūrijas balsošanas rezultātus un iejaukties tās kompetencē. Žūrija kā ekspertu komisija ir neatkarīga un darbojas autonomi.

Atbildot uz sūdzības iesniedzēja pārmetumiem par žūrijas locekļu atlasi, Latvijas Televīzija vēlas norādīt, ka galvenais kritērijs žūrijas locekļa izvēlē ir nevis žūrijas locekļa saistība ar kādu personu (tās neesamība), bet gan žūrijas locekļa saistība ar pašu dziesmu (tās neesamība) kā tās producentam, autoram, izpildītājam vai kādā citā veidā tā, ka žūrijas loceklis būtu personīgi ieinteresēts dziesmas dalībai konkursā.

Tāpat Latvijas Televīzija dara zināmu, ka informācija par balsošanas norisi skatītājiem tika sniegta no balsošanas uzraudzības komisijas telpām, kur tiem varēja sekot līdzi nepastarpināti. Tādēļ varam apliecināt, ka pasludinātie rezultāti ir autentiski.

Vērtējot sūdzības iesniedzēja pretenzijas, Latvijas Televīzija vēlas norādīt, ka katras dziesmas vērtējums ir subjektīvs, vai tas būtu žūrijas vai skatītāju vērtējums. Katram no viņiem ir tiesības un pat pienākums paust savu viedokli. Tāpat kā katram konkursa dalībniekam ir pienākums šo viedokli respektēt.

Ar Garija Poļska sūdzību var iepazīties ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: