Izredzes turpināt sezonu LBL 2. divīzijas izslēgšanas mačos vēl vairāk sarukušas Ventspils Augstskolas basketbolistiem, kas piedzīvojuši jau 11 zaudējumus 22 spēlēs.

Ventspils studenti pēdējo neveiksmi piedzīvoja izbraukumā pret VEF Kadetiem, lai gan pirmās trīs ceturtdaļas liecināja, ka mača iznākums varēja būt arī citādāks. Jaunie ventspilnieki piekāpās pirmajā ceturtdaļā, bet nākamajās divās bija pārāki, izvirzoties vadībā 61:57. Diemžēl izšķirošajos brīžos krietni labāk nospēlēja mājinieki, gūstot desmit punktus pēc kārtas un panākot izšķirošo pārsvaru. Visā spēlē rīdzinieki, kuru rindās lauvas tiesu punktu guvu vefietis Jānis Bērziņš (29), svinēja uzvaru 79:70.

VeA komandai pēdējos mačos talkā regulāri nāk Dāvis Lejasmeiers, toties savainojuma dēļ spēlēt jau ilgāku laiku nevar sezonas pirmās puses līderis Andrejs Gražulis, kas ievērojami samazinājis komandas jaudu. Tiesa, spēlējot bez Andreja izdevies uzvarēt vienus no čempionāta līderiemLiepājas lauvu dublierus, toties piedzīvoja zaudējumu pret vieniem no pastarīšiem gulbeniešiem.

Visai īpatnējā LBL 2 izspēles kārtībā šajā sezonā paredz, ka no 16 komandām izslēgšanas mačos iekļūs vien četras (!!) komandas, un ar šī mērķa sasniegšanu VeA varētu būt visai smagi. Vēl atlicis izspēlēt astoņas spēles, bet no ceturtās vietas, kurā ir BK Saldus, ventspilniekus šķir sešas uzvaras. Teorētiski viss vēl ir iespējams, taču tādā gadījumā ne vien pašiem jānospēlē nevainojami, bet arī sāncenšiem jāizgāž ļoti daudz ūdens.

Mājās ventspilniekiem jāaizvada vēl tikai trīs spēles, bet tuvākā jau šī mēneša beigās, turklāt ar tādu kā vēsturisku piesitienu – 29.februārī pie mums brauc Barons.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: