Laikraksta «Ventas Balss»  trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sniega kalni sarūk

Lietus kausētais sniegs cenšas atrast ceļu līdz notekai. Taču ne vienmēr tas izdodas, tāpēc uz ietvēm un brauktuvēm veidojas peļķes. Savukārt jumti slidina nost savas sniega cepures, draudot gājējiem ar sniega lavīnām.

Eirovīziju turpina apvīt skandāli

Kaislības ap Eirovīzijas nacionālās atlases pasākumu nebeidz rimties. Par to, ka žūrija esot viņus apzināti iegāzusi, šobrīd sūdzas grupas Mad Show Boysdalībnieki.

2.lpp.Viedoklis: „Likums bez cilvēcības”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Marlena Zvaigzne

«Pārfrāzējot kādas telefonkompānijas reklāmu, kurā runātājs izbrīnīti vaicā: «Lats – uz nedēļu?», Tatjana Pirogova, par kuru rakstīts 4. lapā, varētu prasīt: « 45 lati – uz mēnesi?» Tieši tik lielu summa viņa saņem no valsts, tieši tik daudz izmaksā arī citiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri kļuvuši invalīdi, būdami jauni, bet jau pilngadīgi.»

3.lpp.

Vērtē slimības lapu darbības ilgumu

Valdība rosina samazināt maksimālo termiņu ilgstošo slimības lapu izsniegšanai. Tādējādi tā cer ietaupīt trīs miljonus latu.

Situācija uz ceļiem ir apmierinoša

Pēdējais mēnesis, līdzīgi kā sāls kausēja sniegu, kausējis ceļu uzturēšanai paredzētos līdzekļus. Pašlaik stāvoklis uz autoceļiem ir apmierinošs, kaut braucēji un pat paši ceļu uzturētāji atzīst, ka varētu vēlēties labāku.

Meklē idejas puķu skulptūrai

Arī Pārventa pelnījusi ziedu skulptūru, uzskata Ventspils iedzīvotāji, paužot savas domas jaunākajā aptaujā.

4.lpp.

Tatjanai jāiztiek ar 45 latiem

«Es ilgi domāju, ka esmu vainīga un ko sliktu izdarījusi, ja reiz vecāki neapciemo mani slimnīcā. Tad es vēl nesapratu, ka tēvs un māte gājuši bojā avārijā, bet pati esmu pamodusies no komas,» atceras Tatjana Pirogova.

Vokāli instrumentālo ansambļu panākumi

Jaunrades nama mūziķi veiksmīgi piedalījušies Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu un instrumentālo kolektīvu festivālā konkursā.

5.lpp. Darbs un nauda. Labi automeistari – zelta vērti

Par labu automehāniķi ir jāpiedzimst. Taču par tādu var arī kļūt, galvenais, lai būtu vēlēšanās. Jauniešiem, kuri nāk vecākās automehāniķu paaudzes vietā, ne vienmēr pietiek vēlmes un prasmes. Daudzos pilsētas autocentros un darbnīcās jau tagad trūkst kvalificētu automehāniķu.

Laba dāvana maigām pēdām

Pateicoties Ventspils Biznesa inkubatoram, uzņēmēji Svetlana un Nikolajs Ņečiporuki varējuši īstenot savu seno ieceri jaunā produktā, kas jau ir patentēts Latvijā. Tagad notiek gatavošanās tā ražošanai.

Uz šo gadu liekam lielākas cerības

Ainars Kalniņš, autocentra Amserv Ventspils vadītājs

6.lpp. Sports. Silovs – septītais pasaulē

Ātrslidotājs Haralds Silovs turpina patīkami pārsteigt! Pasaules ātrslidošanas čempionātā daudzcīņā, kas notika Krievijā, Maskavā, viņš, izcīnot augsto septīto vietu, spēja ieslidot labāko desmitniekā.

Jātniekiem panākumi otrajā posmā

Viena zelta un divas bronzas medaļas – tāds ir jātnieču Kates Prizevas un Gelintas Egendorfas guvums Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ziemas čempionāta otrā posma sacensībās sporta centrā Kleisti.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

1927. gads... Strādnieks, Sports un Sargs biedri piekopj huligānismu. Pagājušajā svētdienā, 22. skautu pulciņa izrīkojumā Latviešu Biedrības zālē, bija ieradušies vairāki jaunekļi, kuru nolūks, acīmredzot, bija taisīt nekārtības un tādējādi traucēt izrīkojuma gaitu.

Ventspilnieku receptes

SĒKLIŅU MAIZE no Ances pagasta pārvaldnieces AIRAS KAJAKAS

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: