Drīzumā tiks sākti projektēšanas darbi siltumavotam Brīvības ielā 38, lai īstenotu pāreju no mazuta uz biomasas izmantošanu apkurē, informē pašvaldības SIA "Ventspils siltums" preses sekretāre Zane Vaitkuse.

"Ventspils siltums" parakstījis līgumu ar pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" par projektēšanas un būvdarbu veikšanu siltumavotam Brīvības ielā. Paredzēts izstrādāt tehnisko projektu siltumavota rekonstrukcijai, demontēt mazuta tvaiku katlus un vairākas ēkas, uzstādīt divus biomasas katlus ar kopējo jaudu 20 megavati (MW), uzbūvēt noliktavu kurināmā uzglabāšanai, izbūvēt komunikācijas un veikt citus nepieciešamos darbus. Projektēšanas un būvdarbus siltumavotā Brīvības ielā 38 plānots veikt gada laikā.

Veicot siltumavota Brīvības ielā 38 rekonstrukciju, paaugstināsies siltumapgādes drošums centralizētās siltumapgādes sistēmas patērētājiem Ventas kreisajā krastā, kā arī tiks nodrošināta dabas resursu efektīvāka izmantošana, pārejot uz vietējo atjaunojamo energoresursu - biomasas - intensīvāku izmantošanu.

Projekta mērķis ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana, veicot siltumavotu Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69 rekonstrukciju, lai fosilo kurināmo - mazutu - aizstātu ar atjaunojamajiem energoresursiem - koksnes biomasu.

Abos siltumavotos Ventspilī - Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69 - tiks uzstādīti jauni, ekonomiski, patērētāju siltumslodzei atbilstošas jaudas biomasas katli un nepieciešamās palīgiekārtas.

Projekta kopējās izmaksas ir 12,49 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa, tai skaitā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums būs seši miljoni latu jeb 50% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām. "Ventspils siltuma" līdzfinansējums attiecināmo izmaksu segšanai ir seši miljoni latu, tāpat uzņēmums segs neattiecināmās izmaksas 490 000 latu apmērā.

Projektu plānots realizēt divu gadu laikā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: