Turpmākos divus gadus vadošie Baltijas jūras reģiona transporta un loģistikas centri, tai skaitā septiņas ostu pārvaldes, strādās kopā projektā „Amber Coast Logistics”, lai uzlabotu starptautisko pārvadājumu pieejamību un kvalitāti reģionā.

No 14. līdz 15. februārim Ventspilī notiks projekta „Amber Coast Logistics” darba grupas sanāksme, kurā piedalīsies visu 20 projekta partneru pārstāvji no sešām valstīm.

Lai padziļināti izpētītu situāciju kravu pārvadājumu tirgū, Ventspils brīvostas pārvalde ir iesaistījusies starptautiskā projektā „Amber Coast Logistics”. Šī projekta galvenais mērķis ir attīstīt multimodālus loģistikas centrus un veicināt satiksmi starp valstīm Baltijas jūras reģionā. Galvenā Ventspils brīvostas pārvaldes plānotā aktivitāte projektā ir pētījuma veikšana par multimodālajiem transporta koridoriem Baltijas jūras austrumu piekrastē, tai skaitā esošās un potenciālās kravas plūsmas (konteineri, ro-ro), to virzieni, kā arī atsevišķo koridoru izmaksas.

Projekta „Amber Coast Logistics” vadošais partneris ir Hamburgas osta, un tajā kopumā iesaistīti 20 partneri no Vācijas, Dānijas, Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas un citām valstīm, apvienojot septiņas ostu pārvaldes, loģistikas centrus, transporta jomā iesaistītās valsts iestādes un pētniecības institūtus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: