11. februārī Ventspils Livonijas ordeņa pilī jaunsargu svinīgo solījumu deva 54 jaunsargi.

Rekrutēšanas un jaunsardzes centra jaunsardzes departamenta 1. novada nodaļas 418. Piltenes un 419. Ventspils jaunsargu vienības 54 jaunsargu kandidāti Ventspils Livonijas ordeņa pilī deva Jaunsargu svinīgo solījumu, kuru pieņēma Rekrutēšanas un jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta 1. novada nodaļas vadītājs Dainis Karols. Kā atzina novada nodaļas vadītājs :„Jaunsargu svinīgais solījums ir arī kā pienākums, un tā nozīmi daudzi sapratīs ar laiku.”

Jaunsargu kandidāti dodot jaunsargu svinīgo solījumu sola „nežēlot savus spēkus un prātu labākas dzīves veidošanai savas dzimtās zemes un Latvijas tautas labā. Apsolīja pēc labākās sirdsapziņas veikt jaunsarga pienākumus.” Pēc solījuma pieņemšanas jaunsarga kandidāti tika uzņemti Jaunsardzē un saņēma jaunsarga apliecību.

Jaunieši šo pasākumu gaidīja ar lielu nepacietību. Jaunsargu rindās bija manāms satraukums, jo šis solījums bija ļoti nozīmīgs. Dodot solījumu visi jutās vienoti un piederīgi savai valstij. Augsto viesu klātbūtne un uzrunas deva vēl lielāku motivāciju turpināt iesākto ceļu, un ticēt, ka sasniegt var ļoti daudz. Šajā reizē, dziedot himnu, jaunsargi jutās ļoti pacilāti. Doto solījumu jaunsargi nākotnē pildīs, lai rādītu patriotisku piemēru citiem jauniešiem, jo ne velti jaunsargu devīze ir „ Augsim Latvijai”. Ar savu piemēru jaunsargi vēlas motivēt citus jauniešus pieteikties jaunsardzē.

Pēc svinīgā jaunsarga solījumu un jaunsargu apliecības saņemšanas apsveikuma vārdus teica Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, Piltenes vidusskolas pārstāvis un Latvijas aizsargu organizācijas biedri. Jaunsargus ar ziediem un apsveikumiem sveica atnākušie skolu pārstāvji un pasākumā klātienē vēroja jaunsargu vecāki un draugi.

Pēc svinīgā pasākuma noslēguma visiem klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar pilī esošo ieroču ekspozīciju un notika kopēja fotografēšanās.

Rīkot jaunsargu svinīgo solījumu 418. Piltenes un 419. Ventspils jaunsargu vienībai Ventspils Livonijas ordeņa pilī ir izveidojusies kā tradīcija, un vienībā tiek veidotas jaunas tradīcijas, ar kurām jaunsargi sevi pierāda dažādās sacensībās un pārgājienos.

Pasākuma organizatori pateicas Ventspils pilsētas domei, Ventspils novada domei un Ventspils Livonijas ordeņa pils personālam, par sniegto atbalstu.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: