Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Hūte vaļā, snovparks tuvojas

Pēc ilgiem gaidīšanas svētkiem darbu uzsācis slēpošanas kalns Lemberga hūte, kura jauno veidolu jau iemēģinājuši pirmie ziemas prieku baudītāju tūkstoši.

Smaida trūkumu pieļaut nevar

Ventspils pašvaldības struktūrvienību vadītāji pulcējās uz SKDS aptaujas rezultātu prezentāciju, lai ne tikai priecātos par labajiem rezultātiem, bet arī izceltu problēmjautājumus.

2.lpp. Viedoklis: „Lai top gaisma”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena
„Pilsētā gaismas pietiek, bet laukos ir ciemi, kur divdesmit neatkarības gados ir renovētas skolas, kultūras nami un pagasta ēkas, ierīkots ūdensvads un savestas kārtībā kanalizācijas sistēmas, bet nav pieticis līdzekļu vienam elektrības stabam un spuldzei pie vienīgās pieturas ciemā.”

3.lpp.

Nakts patversme ir pieprasīta

Ir cilvēki, kam vienīgais glābiņš no aukstuma, ir nakts patversme. Kopš janvāra sākuma tur ik nakti uzturas līdz 30 bezpajumtnieku. Šobrīd patversme strādā diennakts režīmā.

Gatavojas uzņemt Govju parādi

Desmit gadus pēc pirmās Govju parādes Ventspils ir gatava nākamajai. Iecerēts, ka šovasar – no 30. jūnija – parkos un citās tūristu iecienītās vietās atkal dižosies mākslas un mecenātisma projekta Cow parade mākslinieku apzīmētās govju figūras.

4.lpp.

Jaunā dārzniece idejas neatklāj

Kopš 2. janvāra Ventspilī strādā jauna dārzniece Zaiga Brunava. Lai arī pagājusi tikai aptuveni trešdaļa saudzēšanas laika, Ventas Balss aicināja viņu uz iepazīšanās interviju. Sarunas laikā labi saklausāms mūspuses dialekts – izrādās, ka arī Talsos, kur dārzniece nostrādājusi desmit gadu, tikpat veiksmīgi kā pie mums norauj vārdu galotnes. Tas veicina saprašanos un rada sajūtu: pašu cilvēks.

Tatjanas diena mūs atkal vieno

Desmitais starptautiskais bardu dziesmu festivāls Tatjanas diena dāvāja Ventspils skatītājiem daudz pārsteigumu, aizskarot arī vienu no šobrīd aktuālākajām tēmām Latvijas sabiedriskajā dzīvē.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6. lpp. Sports. Uz dīķa ar hokeja nūju rokās

Vairāk nekā 20 vīru ar slidām kājās un hokeja nūju rokās saulainā ziemas dienā kāpa uz ledus pie Reņķa dārza, lai mērotos spēkiem dīķa hokeja turnīrā.

Puķītis Eiropā labo Latvijas rekordu

Ar sasniegtajiem rezultātā Eiropas čempionātā šorttrekā no ventspilniekiem visapmierinātākais var būt juniors Roberto Puķītis, kurš debijas reizē tika pie visai augsta rezultāta kopvērtējumā, turklāt arī spēja labot vienu Latvijas rekordu.

7. lpp. Novadā. Pieturvietās trūkst gaismas

Gaismas laternai pieturā pagasta centrā vajadzētu būt pašsaprotamai lietai, tomēr tā tas ir ne katrā pagastā. Ir pieturas, kur cilvēki autobusu rīta agrumā vai vēlā vakarā gaida pilnīgā tumsā.

Ingunai patīk mājas dzīve

Sliekas nav ierastākā dzimšanas dienas dāvana, bet pilteniece Inguna Granta saņēma sešus kilogramus Kalifornijas slieku. Šobrīd dzīvnieki ir ieziemoti.

Bioloģiski dinamiskais lauksaimniecības kalendārs 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: