Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sals tirgotājus nenobaida

Lielākā daļa tirgotāju no nojumēm pārcēlušies uz segto paviljonu. Tomēr paši izturīgākie joprojām palikuši vecajās vietās. Pārtikas preču klāsts gan sarucis – ārā tiek tirgots tikai tas, kam sals neskādē – skābēti kāposti, saulespuķu sēklas, rieksti, žāvēti augļi, konservējumi.

Viedokļi par renovāciju atšķiras

Līdz šīs nedēļas beigām kļūs zināms galīgais iedzīvotāju lēmums par mājas Aleksandra ielā 15 komplekso renovāciju un siltināšanu. Iedzīvotāju aptauja beidzās 31. janvārī, šobrīd Ventspils nekustamie īpašumi apkopo aptaujas rezultātus.

2.lpp. Viedoklis: „Ļoti muļķīga kļūda”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

„Ir radies iespaids, ka vienīgie, kam patiešām rūp apmēram 50–60 ozolu neatļauta zāģēšana Ziru pagastā, ir iedzīvotāji. Valsts un pašvaldības iestādes, šķiet, lielu traģēdiju tajā visā nesaskata, jo sūta no viena pie otra, bet konkrētu rīcību novilcina.”

3.lpp.

Valodas referendums pakoriģē Eirovīziju

18. februārī būs divi nozīmīgi notikumi – referendums par otro valsts valodu un Eirovīzijas nacionālās atlases finālkoncerts.

Ozolu lietā sods kavējas

Koku izzāģēšana pie kādreizējās dzelzceļa stigas Zirās ir apturēta. Tomēr joprojām nav skaidrs, kam un par ko vainīgie būtu jāsoda.

4.lpp. Izglītība. Literatūra – ceļš uz sevi un pasauli

Apgūstot literatūru, skolēni iemācās ne tikai vērtēt daiļdarbu saturu, bet arī bagātina iekšējo pasauli. Literārie tēli palīdz izprast sevi. Kā bērniem tas izdodas, vaicājām 6. vidusskolas audzēkņiem un pedagogiem.

5.lpp. Politika. Tiesībsargs norāda uz kļūdām

Pirms gada šajā laikā Saeimā notika kolīzijas par tiesībsarga amatu, kritizējot Juri Jansonu kā kandidātu bez autoritātes cilvēktiesību jomā. Tomēr Jansons parādījis spēju pretoties aizokeāna izstrādātajiem un dažkārt pārprastajiem cilvēktiesību standartiem un jau pavicinājis ar žagaru Saeimai.

Valdība nebauda uzticību

Pozitīvs vērtējums par Valda Dombrovska trešās valdības pirmajām simts darba dienām ir vien trim ministriem. Pats premjers, kurš valdības stūres ratu rokās tur jau vairāk nekā trīs gadus, sabiedrībā tiek vērtēts negatīvi.

6.lpp. Sports. BK Ventspils ierāda vāciešiem vietu

Svarīgu uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa Top 16 turnīrā izcīnījis BK Ventspils, kas savā laukumā pārliecinoši ar 74:61 pieveica Vācijas klubu EWE Baskets, tādējādi revanšējoties tam par izbraukumā ciesto neveiksmi (69:77).

Sākas jāšanas sporta ziemas sezona

Sporta centrā Kleisti atklāja Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) šā gada ziemas sacensību sezonu – vispirms notika Latvijas ziemas čempionāta

pirmā posma sacensības konkūrā, bet pēc tam sekoja amatieru mači.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības. Pirms 25 gadiem....

Aizvadītajā gadā par 46,4 procentiem samazinājies dzērumā izdarīto noziegumu skaits. Arī pilsētas ielās un citās sabiedriskās vietās kļuvis ievērojami mazāk iereibušo. Tomēr jāpiemin augstais dzērumā gūtas saslimstības un traumatisma līmenis. 1985. gadā šādu iemeslu dēļ pilsēta zaudējusi 7322 darbadienas, pērn – 4183 dienas, reģistrēti 87 gadījumi, kad alkoholu lietojuši nepilngadīgie.

Ventspilnieku receptes

KREPTĪGĀS PUPIŅAS no Ventspils naktspatversmes vadītāja ANDA SUKURA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: