Šodien Francijas Roānā BK Ventspils basketbolisti aizvadīs trešo maču FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā, tiekoties ar grupas līderiem Roanne Basket spēlētājiem.

FIBA Izaicinājuma kausā Roānas basketbolisti šajā sezonā piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu – pašā pirmajā spēlē viesos piekāpās čehu ″Pardubice″. Tieši frančiem bija pa spēkam apturēt iespaidīgo ″EWE Basket″ sēriju Izaicinājuma kausa, iepriekšējā mačā sava laukumā svinot uzvaru 86:80. Arī nacionālajā čempionātā ″Roanne Basket″ savā laukumā līdz šim veicies pat ļoti labi - tikai viena neveiksme astoņos mačos.

Vienīgo reizi šajā sezonā savu līdzjutēju priekšā komanda kapitulējusi vieniem no čempionāta līderiem ″Chalon″, toties izbraukumā zaudēti visi astoņi mači. Starp citu, pamatīgi ″Ronne Basket″ sodījis arī eksventspilnieks Akins Akingbala – 25 punkti, deviņas atlēkušās bumbas -, palīdzot ″Nancy″ komandai svinēt uzvaru 94:83.

Klubs izceļas ar visai universālu sniegumu, jo ir bīstams gan groza apakša (šīs valsts komandas tradicionāli izceļas ar atlētisku spēli), gan no tālās distances, turklāt augstā līmenī ir arī komandas sadarbība – vidēji mačā gandrīz 18 piespēles, bet pēdējā spēlē tādas bija pat 26. Salīdzinājumam, ventspilnieki vidēji mačā asistē 11,4 reizes.

Labākais punktu guvējs komandā ir amerikānis Džons Hollands (16,3), taču pēc jaunā gada viņa produktivitāte krietni sarukusi. Tiesa, allaža atrodas citi snaiperi. Piemēram, mačā ar ″EWE Basket″ rezultatīvākais bija Dilans Peidžs ar 19, bet 16 Andre Barets. Šis trio arī ir rezultatīvākais komandā, bet tālāk seko nigēriešu centrs Učena Nvosu, kurš turklāt ir otrais labākais divpunktu metienu realizētājs turnīrā.

Pret universālu sāncensi nāksies meklēt universālu pretlīdzekli, un līdz šim ventspilnieki jau spējuši pierādīt, ka prot pareizi izvērtēt sāncenšus un atrast metodes, kā tos apspēlēt. Cita lieta, ka dažkārt šo līdzekļu iedarbība beidzās ātrāk, nekā beidzas spēlē... Protams, pēc tāda klupiena, kā pagājušajā nedēļā, diez vai kāds būs īpaši jāmudina, parādīt savu labāko spēli. Vispirms jāsāk ar to, ka jāpierāda pašiem sev, ka patiesībā nav tik bēdīgi, kā dažkārt izskatās. Ja ar to vēl pietiks uzvarai...

Mača sākums pulksten 21.00 pēc Latvijas laika.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: