Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Šā gada pilsētas budžets – stabils

Pateicoties iepriekšējo gadu uzkrājumiem, šogad pilsēta varēs tērēt vairāk naudas, nekā plānots ieņemt. Iepriekš uzkrātos brīvos naudas līdzekļus pašvaldība sola ieguldīt attīstībā. Krīzes laiks turpinās, tādēļ sociālajai palīdzībai un pakalpojumiem dome šogad rezervējusi vairāk naudas. Tomēr budžets neparedz tikai pamatvajadzības un izdzīvošanu. Būs arī jaunumi un notikumi sirdij un priekam. To vidū daudzus iepriecinās atraktīvā padarīšana ar govīm – Ventspils gotiņu ganāmpulks papildināsies ar jaunpienācējām, jo pēc desmit gadu pārtraukuma atkal tiks rīkots starptautiskais mākslas un mecenātisma projekts Govju parāde 2012.

Rīt var iesmelt dzīvo ūdeni

Viss ūdens, ko pasmelsiet akās vai avotos, rīt būs svēts jeb dzīvs. To var lietot visu gadu. Pareizticīgajā baznīcā jau šovakar notiek ūdens svētīšana.

2.lpp. Viedoklis: “Uz veselību!”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Jau Leonardo da Vinči savos pierakstos par ūdeni atzīmēja: «Ūdens maina savu raksturu tik reizes, cik pastāv vietu, kur tas tek.» Savukārt japāņu zinātnieks Emoto ar zinātniskām metodēm pierādījis, cik skaistus ūdens kristālus veido ūdens, dzirdot pateicības vārdus vai Mēnesnīcas sonāti, un, kā skaistie kristāli izšķīst, kad ūdens saņem negatīvu, agresīvu attieksmi.»

3.lpp.

Pieņems amonjaku arī no jūras

Viens no potenciāli bīstamajiem Ventspils uzņēmumiem – AS Ventamonjaks – plāno ieviest izmaiņas savā darbībā, kas saistītas ar šķidrā amonjaka pieņemšanu tankkuģos no jūras. Šonedēļ ventspilnieki varēs piedalīties uzņēmuma plānu sabiedriskajā apspriešanā.

Maznodrošinātajam var piederēt auto

Ventspils dome pieņēmusi jaunus saistošos noteikumus par pabalstu saņemšanas kārtību. Jaunie noteikumi precīzāk nosaka, kam pienākas maznodrošinātās personas vai ģimenes statuss, un paredz mazāk interpretācijas iespēju.

4.lpp. Pilsētas budžets

5.lpp. Darbs un nauda. Mazo DUS darbība apdraudēta

Bez valsts atbalsta vietējiem degvielas tirgotājiem būs grūti noturēt mazās degvielas uzpildes stacijas laukos, kas atrodas attālāk no lielajām automaģistrālēm. Pieaugot degvielas cenai un samazinoties laucinieku maksātspējai, nerentablo degvielas uzpildes staciju liktenis ir apdraudēts.

Ventspilī tapis krēsliņš–rotaļlieta

Ventspils uzņēmuma MWF, kurš nodarbojas ar mēbeļu ražošanu, produkts pagaidām ir visaugstāk novērtēts Kurzemes rūpnieciskā dizaina konkursā. Pally – neparasts krēsliņš, kas nav tikai mēbele, bet arī rotaļlieta, – jau radījis lielu interesi.

6.lpp. Sports. Volejbolisti bez zaudējumiem, bet ceturtie

VK Ventspils volejbolisti atklātajās Talsu kausa izcīņas sacensībās volejbolā, nezaudējot nevienā spēlē (divas uzvaras un seši neizšķirti), palikuši uzreiz aiz godalgotā trijnieka.

Hondas futbolistiem kārtējās uzvaras

Kuldīgas novada atklātā čempionāta telpu futbolā 1. līgas turnīrā pie piektās un sestās uzvaras tikusi vienība Honda, kas turklāt ir vienīgā komanda čempionātā, kura uzvarējusi pilnīgi visās spēlēs.

7.lpp Veselība. Ģimenes ārsts laukos

Primārās veselības aprūpes ārste Rudīte Kitte dzīvo Ugālē. Viņas pacientu loks ir plašs – tie ir Ugāles, Puzes, Usmas, Zlēku, Popes un pat Ventspils iedzīvotāji, kopumā 1670 pacientu vecumā no nulles līdz pat 96 gadiem.

Kā iztikt bez sadzīves ķīmijas

Savu ikdienu nevaram iedomāties bez sadzīves ķīmijas. Un nemaz neiedomājamies, ka daudzas ķīmiskas vielas laika gaitā uzkrājas cilvēka organismā un nodara neatgriezenisku kaitējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: