Baltijas Basketbola līgā pie septītā panākuma tikuši BK Ventspils basketbolisti, kas viesos ar 83:77 pieveica Kauņas Baltai.

Pirmās trīs ceturtdaļas risinājās kā pa viļņiem, jo vadībā bija te viena, te otra komanda. Ventspilnieki pāris reizes tika pie lielākiem plusiem, taču ātri tos izsēja. Laiku pa laikam komandai sanāca ļoti veiksmīgi darboties pie sava groza, taču uzbrukumā darīt to pašu nesanāca. Pēc trim ceturtdaļām minimāls pārsvars 57:56 bija BK Ventspils, bet izšķirošie notikumi vēl bija priekšā.

Viss izšķīrās tikai mača pēdējās minūtēs, turklāt izšķirošais izrāviens sākās ar epizodi, kuru raksturo teiciens laime nelaimē – Stīvens Grejs paslīdēja uz reklāmas uzlīmes, taču paguva bumbu nogādāt Todam Abernetijam, kurš realizēja tālmetienu. Sākoties pēdējai minūtei, laukuma saimniekiem tika viena metiena attālumā 73:70 (savu roku pielika arī Kaspars Vecvagars), tomēr ventspilnieki vadību nosargāja.

Uzvara 83:77 ne tikai uzlaboja komandas omu, bet arī situāciju turnīru tabulā. Tagad kārtas FIBA Izaicinājuma kausam – 17.janvārī BK Ventspils spēlēs savā laukumā.

Foto: fibaeurope.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: