Ventspils Mākslas skolas audzēkņu darbi izstādei „Krāsu spēles” tapuši 2011./2012. m.g. 1. pusgadā.

Izstāde apskatāma no 13. janvāra. Tajā izlikti darbi, kuri parāda pēc iespējas plašāku ieskatu pusgada veikumā, līdz ar to, tās kopskats ir visai košs, dēļ kā arī radās izstādes nosaukums - „Krāsu spēles”.


Izstādē skatāmi akadēmiski zīmējumi un gleznojumi gan stilizācijas, kolāžas un foto, kas tapuši mācību priekšmetā zīmēšana, gleznošana un mākslas valodas pamati. Apmeklētājiem saistoši varētu būt datorā veidoti audzēkņu plakāti, kurās atspoguļojas bērnu domas par aktuālām tēmām, bet īpaši krāšņi darbiņi tapuši mācību priekšmetos darbs materiālā un kompozīcija, kuros audzēkņi izpaudušies filcējot ģeometriskas kompozīcijas un uz zīda gleznojot košo zemūdens pasauli. Interesantas ir kompozīcijas, kuras veidotas no dažādiem dabas materiāliem, kurās ieguldīts pacietīgs un rūpīgs darbs. Mazie Mākslas skolas audzēkņi krāsu jaukšanas tehniku apguva attēlojot to uz zariem, veidojot it kā krāsainu koku rindu.


Tikšanās ar autoriem notiks 24. janvārī plkst. 17.00, kur gaidīsim visus interesentus apskatīties izstādi un ieklausīties Mūzikas skolas audzēkņu koncertā, kur muzicēs A. Plotnieces, D. Štrausas, S. Starukas, A. Lodziņas audzēkņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: