Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ugālnieki atkal mokās ar apkuri

34 gadus vecais apkures katls vairs nespēj pilnvērtīgi nodrošināt apkuri Ugāles Rūpnīcas ielas daudzdzīvokļu mājām. Bijušas jau piecas avārijas situācijas, bez tam remontdarbu dēļ apkures pārtraukta vēl dažas reizes.

Pilī sācies leļļu laiks

Ventspils muzejā šopēcpusdien atklāj izstādi Lelles – ceļojums laikā un telpā, kurā eksponētas rotaļlietas arī no privātkolekcijām, marionetes no Leļļu teātra un filmu studijas Avārijas brigāde amizantie varoņi.

2.lpp Viedoklis: “Si Si Dra”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Sivēns sivēna draugs – tā nevīžīgo Pēcīti, kurš nemācēja savākt aiz sevis uz kāpnēm un ielas izmestos papīrus, sauca pieklājīgais sivēntiņš multfilmā. Savukārt kādā citā padomju laika multenītē atkritumi, kurus nepratās savākt daudzdzīvokļu māju iemītnieki, naktī pārvērtās milzīgā atkritumu briesmonī. Es vēl šodien atceros šos pamācošos tēlus. Diemžēl daļa mūsu sabiedrības vēl aizvien ir Si Si Dra, kurus no mēslošanas netikuma nespēj atbrīvot arī mūsdienu varonis – Latvijas Valsts mežu radītais tēls Cūkmens.»

3.lpp.

Platenē top lielākais vēja parks Latvijā

Netālu no Ventspils sākušies vērienīgi būvniecības darbi. Jau tuvākajā laikā apkārtnes ainava mainīsies un pa ceļa no Rīgas uz Ventspili pavērsies deviņi turpat 100 metrus augsti ģeneratori. Pagaidām turp no Ventspils ostas caur Zlēkām tiek nogādāti garie ģeneratoru spārni.

4.lpp.

Sola turīgu gadu

Vecos laikos gada sākumā – divas nedēļas, kas seko pēc pareizticīgo Ziemassvētkiem, – slāvi svinēja gadskārtu svētkus Svjatki. Ventspils nacionālo kultūras biedrību asociācija jau vairākus gadus atdzīvina šo tradīciju arī mūsu pilsētā.

Varēs saņemt atvaļinājuma pabalstus

Arī šogad būs spēkā aizliegums izmaksāt prēmijas valsts un pašvaldības iestādēs, taču Ventspils pašvaldības darbinieki šogad varēs saņemt atvaļinājuma pabalstus.

 

Līdzās pasei ievieš arī personas apliecību

No šā gada marta Latvijā līdzās pasei būs iespēja saņemt vēl vienu personu apliecinošu dokumentu – personas apliecību. Par tās saņemšanas iespējām interesi jau izrāda arī daudzi ventspilnieki.

5.-6. lpp. TV Programma

7.lpp. Vide. Lietuvieši Ventas sargāšanā iesaistās kūtri

Uzsākta Ventas upes baseina pārrobežu plāna izstrāde. Tā mērķis ir panākt Latvijas un Lietuvas speciālistu sadarbību vides aizsardzībā un dabas resursu apsaimniekošanā. Lietuvieši ir kūtri, atzīst speciālisti.

Kārtējie atkritumi

«Nemaz nav jābrauc uz mežu, lai redzētu citu sarūpētu atkritumu kaudzi,» saka Valdis Pintāns, kam, viņa vārdiem runājot, apnicis vākt citu mēslus.

Lai zinātu, kā rīkoties

Pilsētas domes Vides uzraudzības nodaļa izdevusi bukletu, kurā tā informē Ventspils iedzīvotājus par bīstamajiem objektiem.

8.lpp. Sports. Basketbolistiem uzvara Tartu

«Šis bija pirmais turnīrs, kurā parādījām savas īstās spējas un varējumu. Spēlētājiem nebija tik liela uztraukuma, tāpēc viņi varēja daudz atraisītāk darboties gan uzbrukumā, gan aizsardzībā,» panākuma iemeslus min komandas galvenais treneris Juris Petrovs.

Kērlingā klāt otrā apļa cīņas

Pēc neilga pārtraukuma atsāksies Ventspils 10. čempionāts kērlingā, kurā pēc pirmā apļa spēlēm ar 100% uzvaru bilanci vadībā atrodas vienība Arbo.

9.lpp. Intervija. Katram ir tiesības piedzimt un aiziet

Uz šīs zemes mēs visi esam mirstīgi, bet par nāvi atklāti runā retais. Šķiet, ja nepieskarsimies šai tēmai, tā mūs neskars, tomēr cilvēki mirst – arī jauni. Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa ir zaudējusi dēlu, brāli un draudzeni, bet viņas dzīves gaišums nav zudis. Ieva ir enkurs citiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: