Aizvadītā gada nogalē noslēgušies būvdarbi ūdenssaimniecības attīstības projektā Ugāle un šobrīd notiek sagatavošanas darbi, lai būvobjektu nodotu ekspluatācijā.

Ugālē veikta jaunu ūdensapgādes tīklu izbūve Rīgas šosejā un Stacijas ielā kopumā ar kopējo garumu 1 636 m, Jaunu kanalizācijas tīklu izbūve ar kopējo garumu 1355 m, kā arī divu jaunu kanalizācijas sūkņu staciju izbūve. Kanalizācijas tīkla rekonstruēts 847 m. garumā. Tāpat ūdens atdzelžošanas stacijas, tīrā ūdens rezervuāra un II pacēluma sūkņu stacijas izbūve, kas nodrošina ūdens apstrādi, uzkrāšanu un spiedienu.

Pie jaunās atdzelžošanas stacijas izurbtas divas jaunas artēziskās akas, savestas kārtībā četras citas akas, kā arī veikta, aizbīdņu un hidrantu nomaiņa un kanalizācijas skataku rekonstrukcija.

 Līdz ar to nodrošināta iespēja pieslēgties centralizētajam ūdensapgādes tīklam papildus 19 iedzīvotājiem. Nodrošināta iespēja pieslēgties centralizētajam kanalizācijas tīklam papildus 189 iedzīvotājiem, bet Rīgas šosejas, Rūpnīcas  un Stacijas ielā iedzīvotāji nu varēs lietot ūdeni ar normatīvo aktu prasībām atbilstošs dzelzs saturu. Tāpat samazināts avārijas un noplūdes risks centralizētās kanalizācijas tīklā, veicot kritisko posmu rekonstrukciju.

Projekta kopējās izmaksas - 784 268,35  lati. 411 381,33 latus finansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, 62 820,35 lati ieguldīti no valsts budžeta, savukārt 310 066,67 lati tiek segti no PSIA „Ugāles nami” līdzekļiem, no kuriem 9 776,36 lati ir Ventspils novada pašvaldības ieguldījums PSIA „Ugāles nami” pamatkapitālā.  

Savukārt Dokupes ciema ūdenssaimniecības attīstības tehniskā projekta izstrādes termiņš pagarināts līdz 20.janvārim, bet Zūru ciemā - līdz 15. februārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: