Atsaucoties uz Ventas Balsī publicēto rakstu „Savainots dzīvnieks nesaņem palīdzību”, komentāru sniedz PVD Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītājs Ivars Koloda.            

Ventas Balss 10.01.2012 numurā minētā informācija ir vairāk kā skumīga, jo cietis dzīvnieks un turklāt šis gadījums beidzies bēdīgi. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sazinoties ar notikumā iesaistīto veterinārārsti A. Henkovu, noskaidroja, ka daktere saņēmusi dzelzceļa darbinieka zvanu par ievainoto suni uz sliedēm 3. janvāra rītā ap plkst. 8.00.

Tā kā veterinārārstei nav bijis transporta līdzekļa, ar ko aizbraukt, lai sniegtu palīdzību cietušajam dzīvniekam, tika nosaukts SIA Djuma4 telefona numurs, kurš, iespējams, varētu dzīvnieku atvest uz veterināro klīniku palīdzības sniegšanai, taču tas netika izdarīts.

PVD noskaidrojis, ka SIA Djuma4 plāno slēgt līgumu ar veterinārārsti, lai turpmāk šādi pārpratumi nenotiktu.

Pārtikas un veterinārais dienests pateicas dzelzceļa darbiniekiem, kuri notikušajā nav palikuši vienaldzīgi un rīkojušies kā varējuši. Atgādinām, ka arī  PVD būtu gatavi nekavējoties palīdzēt rast risinājumu līdzīgos jautājumos, sazinoties ar veterinārārstiem pilsētā un novadā.

Turklāt PVD uzsver to, ka jebkuram iedzīvotājam jāatceras, ka dzīvnieks cilvēkam ir ne tikai draugs, bet arī ļoti liela atbildība. Šeit es „tēmēju”  sunīša iespējamā saimnieka virzienā, kurš nedrīkstēja pieļaut sava dzīvnieka klaiņošanu un nonākšanu nelaimē (sunim ap kaklu bijusi siksniņa).

Uz jautājumu - kāds sods tiks piemērots Djuma 4 par atteikšanos sniegt palīdzību mirušajam dzīvniekam?  -  PVD nav pamata piemērot sodu  SIA Djuma 4,  norādot, ka labs piemērs būtu noslēgt līgumu ar veterinārārsti.

Sods drīzāk pienāktos dzīvnieka īpašniekam, kurš pieļāvis sava dzīvnieka klaiņošanu, kādēļ suns nokļuvis nelaimes gadījumā, kura rezultātā tas nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī. Saimniekam būtu jāsedz arī visa finansiālā puse saistībā ar notikušo.

Jāuzsver arī tas, ka katram dzīvnieka īpašniekam būtu jādomā par sava mīluļa identifikāciju, to mikročipējot vai vienkārši pie kakla siksniņas, vai uz žetona atstājot savas koordinātes, vai telefona numuru, kas ļautu klaiņojošo dzīvnieku ķērājiem vai jebkuram citam cilvēkam nekavējoties sazināties ar dzīvnieka saimnieku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: