Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Zirās nozāģēti ozoli

Tīrot kādreizējā Ventspils–Liepājas dzelzceļa stigu, Zirās nozāģēti desmitiem ozolu. Firmas, kam uzticēta tīrīšana, pārstāvis skaidro, ka noticis pārpratums. Taču iedzīvotāji ir sašutuši, jo koku zaudēšana ievērojami bojās ainavu.

Ventspilī daudz Sofiju un Gustavu

Pagājušajā gadā dzimušajām meitenēm mūsu pusē visbiežāk dots vārds Sofija, bet populārākais zēna vārds pērn bijis Gustavs.

2.lpp Viedoklis: “Pievienotā vērtība”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Pilsētā vides uzraugi skatās, lai netiktu nodarīts kaitējums nevienam kokam, ne koka zaram, un katrs zaļās dzīvībiņas liktenis, ja cilvēki nolēmuši izdarīt kādas korekcijas, ir jāsaskaņo ar valsts pašvaldības institūcijām. Tomēr daži pamanās ne tikai apcirpt dažus zariņus veselīgam kokam, bet piebeigt veselu ozolu rindu.»

3.lpp.

Koncertzāles projekts iestrēdzis

Vēl aizvien nav skaidrs, vai un kad Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi varēs pārvākties no novecojušajām telpām Pils ielā uz iecerēto daudzfunkcionālo koncertzāli. Liepājā pamatakmeni koncertzālei, kurā atradīsies arī mūzikas skola, ieliks jau vasarā. Mūsu pašvaldība noskaņota cīnīties, lai ventspilnieki netiktu apdalīti.

Sniega šķūru vietā greideri

Siltā ziema cerības uz vērienīgiem ceļu uzlabošanas darbiem pavasarī nesola. Ietaupījums, kas veidojies uz sniega tīrīšanas rēķina, pašvaldībām vien palīdzēs izlīst caur adatas aci un šogad izvilkt ar valsts piešķirto finansējumu. Valstij savukārt pieaug grants ceļu uzturēšanas izmaksas.

4. lpp.

Apziņa paplašinās, nāk godīgums

Maiju laika plānotāja un dienasgrāmatas sastādīšanā kopā ar astrologu Ivo Puriņu darbojās arī dienu glabātāji Viktorija un Lauris Daņilovi. Viņiem ir sava izpratne par laiku.

Cūkmeņi atstāj vizītkarti

Vārves pagasta mežā, pie ceļa gar veco šautuvi, ko saviem atpūtas mirkļiem izmanto Ventspils iedzīvotāji, nesen uzradusies krietna atkritumu kaudze. Automašīnu riepas, kaut kas no būvgružiem, klozetpods un sadzīves drazas. Visu vainago personīgā korespondence.

5. lpp. Veselības aprūpe. Iedzīvotāju veselības aprūpi turpina pilnveidot

Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai 2011. gads bijis īpaši zīmīgs – tika pabeigts slimnīcas ēku un nodaļu rekonstrukcijas 15 gadu cikls, apritēja gads kopš apvienības izveides ar Talsu slimnīcu, kā arī strādāts pie jauniem attīstības projektiem, lai turpinātu pilnveidot iedzīvotāju veselības aprūpi.

6. lpp. Sports. Futbolistiem zelts pašmāju turnīrā

Sporta hallē Pārventa risinājās starptautisks bērnu telpu futbola turnīrs, kurā pirmo vietu U10 vecuma grupā izcīnīja mūsu Ventspils Olimpiskās cerībasfutbolisti, bet U8 spēlētāji palika uzreiz aiz labāko trijnieka. 

Dreimanei jauns personiskais rekords

Jauno gadu ar veiksmīgu startu Baltijas valstu sacensībās daudzcīņās jauniešiem izdevies sākt mūsu Dace Dreimanei, kura tajās ne tikai izcīnīja piekto vietu, bet arī par gandrīz 100 punktiem laboja savu personisko rekordu.

7. lpp. Intervija. Izvēlas iet savu ceļu

Kādu dienu, braucot mašīnā uz Saldu, viņa saprata, ka dzīvē kaut kas jāmaina. Vienā mirklī galva piebira pilna idejām, kuras īstenot, uzsākot savu biznesu. KRISTĪNE AUSTERE nekavējās tās piepildīt. Iesniedza darbā atlūgumu un nostājās uz sava ceļa.

Trešdien lasi avīzē un arī skaties portālā sižetu par piepilsētas meža piecūkošanu

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: