Ventspils tranzītbiznesa kompānijā AS "Ventbunkers" vadību atkal pārņēmuši Šveices advokāta Rūdolfa Meroni oponenti, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati.

Šī ir trešā vadības maiņa kompānijā pēdējā laikā. Meroni piekritēji "Ventbunkera" vadībā atradās tikai divas dienas - no 2. līdz 4.janvārim, un vakar uzņēmuma vadošajos amatos atkal reģistrēti Meroni oponenti. Uzņēmumu reģistrs konstatējis pārkāpumus akcionāru sapulces, kas tika sasaukta Meroni piekritēju pozīciju nostiprināšanai "Ventbunkerā", norisē un atcēlis iepriekš reģistrētās izmaiņas kompānijas vadībā.


"Ventbunkera" padomes priekšsēdētājs kopš vakardienas atkal ir Olafs Berķis, padomes priekšsēdētāja vietnieki - Jānis Junkers un Ovads Aleksejs, bet padomes loceklis - Gatis Klimass. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Kašs, bet valdes locekļi - Valērijs Godunovs, Raimonds Grīniņš un Andrejs Piņkovs.


Uzņēmuma reģistra lēmumā skaidrots, ka izmaiņas veiktas, jo "Ventbunkera" 26.decembra akcionāru sapulce sasaukta Rīgā, Zvejnieku ielā 5a-10, taču sabiedrības juridiskā adrese ir Ventspilī, Dzintaru ielā 92. Tādējādi 26.decembrī ārkārtas akcionāru sapulce nav sasaukta atbilstoši Komerclikuma noteikumiem.


Tā kā akcionāru sapulce nav sasaukta atbilstoši noteikumiem, ievēlētā padome neesot bijusi tiesīga pieņemt lēmumu par izmaiņām valdes sastāvā. Līdz ar to secināts, ka konkrētajā gadījumā valsts notāram nebija tiesiska pamata izdarīt ierakstu komercreģistrā par izmaiņām "Ventbunkera" padomes un valdes sastāvā.


Meroni oponenti jau norādījuši, ka ir vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs par dokumentu viltošanu un krāpšanu.


No 2. līdz 4.janvārim "Ventbunkera" padomes priekšsēdētājs bija Meroni, bet viņa vietnieki - Aivars Gobiņš, Diāna Jukna un Arita Linde. Valdē tika iecelti Jānis un un Alvis Hāze, kā arī Mārtiņš Bunka.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: