Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pārmaiņu vējš izglītībā

Mācību saturs ir pārāk sarežģīts, bērnu galvās skolotāji cenšas sadzīt ļoti specifiskas un detalizētas lietas, kas bieži neatbilst konkrētā vecumposma īpatnībām, atzīst paši pedagogi un ir vienisprātis, ka mācību saturs ir jāpārskata.

Pacēlājs ļauj izkļūt pagalmā

Inženieru ielā 87 ierīkots pacēlājs, kas mājā dzīvojošajai invalīdei turpmāk ļaus izkļūt no mājas. Tas ir trešais pacēlājs, ko pašvaldība ierīkojusi daudzdzīvokļu namos. 

2.lpp Viedoklis: “Valoda vienkārši ir”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Referenduma un valodas jautājuma sakarā un aprobežotības dēļ, ko šajā jautājumā demonstrē valsts amatpersonas, man ir radusies ideja savākt 10 tūkstošus parakstu par to, ka no 2013. gada sievietes varēs nestrādāt un valsts turpmāk katrai maksās 1000 latu mēnesī, lai šis jautājums tiktu virzīts uz referendumu.»

3.lpp.

Novāc Ziemassvētku rotājumus

Ar Zvaigznes dienu tradicionāli noslēdzas Ziemassvētku un Jaungada laiks, kad mājās pēdējo reizi iededz pāri palikušās eglīšu svecītes un novāc rotājumus. Arī no ielām cits pēc cita pazūd un uz noliktavām dodas krāšņie dekori un vides objekti.

Dubultavārijā divi cietušie

Otrdienas vakarpusē uz Kuldīgas šosejas ar pusstundas intervālu vienviet notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi, pēc kuriem slimnīcā ar nopietnām traumām nogādāti divi cilvēki.

Jūrkalnē uzstādīts koka krucifikss

Pie kapsētas Jūrkalnē, uz Romas katoļu draudzes zemes, uzstādīts krucifikss. Senāk šāds objekts pagastā bijis 19. gs. un 20. gs. sākumā.

4. lpp.

Apšauba referenduma tiesiskumu

Domstarpības un diskusija par divvalodības referendumu aizvien vēršas plašumā. Vēlēšanu komisija pēc sabiedrības spiediena mainījusi referenduma jautājumu, bet Nacionālā apvienība apņēmusies pierādīt tā prettiesiskumu un panākt, ka to atceļ.

5. lpp. Izglītība. Audzinātāja slima. Ko nu?

Ikvienu darba cilvēku slimība var izsist no līdzsvara, taču, ja saslimusi bērnudārza audzinātāja vai viņas bērniņš, izglītības iestādei jāmeklē risinājums, kā organizēt darba dienu, lai neciestu bērni.

6. lpp. Sports. Ventspils sāk Top 16 ar zaudējumu

FIBA Izaicinājuma kausa otro grupu turnīru ar zaudējumu izbraukumā sācis BK Ventspils, kas tā arī nespēja atrast kādus pretargumentus Vācijas EWE Basket spēlei un piekāpās ar 69:77 (11:16, 16:14, 15:31, 27:16).

Futbolisti turnīru noslēdz ar uzvaru

Latvijas U19 vīriešu futbola izlasei izdevies gūt pirmos vārtus Valentīna Granatkina piemiņas turnīrā futbolā, un tas ļāvis tai izcīnīt grūtu uzvaru ar 2:1 pār Azerbaidžānas vienaudžiem.

7. lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības...

Pirms 85 gadiem... «Mežu ielā, pašu namā dzīvo kāda U., kuras vīrs pastāvīgi atrodas ārpus mājas, mežos kā brāķeris. Lai garlaicīgo dzīvi pārvērstu priekos, tad bieži no minētās U. tiek rīkota pamatīga iedzeršana un izlustēšanās. Lai dzīres izdotos jautras, tad priekšlaikus tiek izbrūvēts miestiņš.»

Recepte

Strimalas pēļos no Jūrkalnes tautas nama vadītājas KRISTĪNES SKRULLES

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: