Noslēgusies Danubia kausa Ventspils posma otrā sacensību diena, kurā veiksmīgi turpina startēt mūsu šorttrekisti, kas 500 metru distancē izcīnījuši kārtējās medaļas.

Otrās sacensību dienas galvenie notikumi bija visu vecuma grupu 500 metru finālslidojumi, kā arī komandu stafešu sacensības. Labāku sniegumu, nekā pirmajā maču dienā nodemonstrēja mūsu vadošie šorttrekisti Evita Krievāne un Jēkabs Saulītis. Krievāni no uzvaras 500 metru finālā šķirā nedaudz vairāk kā nieka sekundes desmitdaļa, kas noslēgumā viņai deva trešo vietu. Savukārt Jēkabs Saulītis ierindojās sestajā vieta (1500 metros viņam 8.pozīcija), kas noteikti nav tas rezultāts, ko viņš gaidīja un uz kādu ir spējīgs.

Lielisku sniegumu turpināja demonstrēt mūsu gados jaunie sportisti, kas spēja ne tikai iekļūt finālsslidojumus, bet tajos izcīnīt arī vairākas godalgotas vietas. Otrās medaļas šajā Danubia posmā Novice A grupā izcīnīja Ksenija Drāzniece un Olga Žukova, kurām attiecīgi otrā un trešā vieta. Savukārt šīs pašas vecuma grupas puišu sacensībās, Nils Dobrājs iepriekš iegūto bronzas medaļu nomainīja pret sudrabu. Arī Anna Zelenkēviča turpināja rādīt stabilu snigumu, kas viņai ļāva tikt pie otras bronzas godalgas.

Junioru C grupas sacensībās uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena kāpa attiecīgi Rihards Zauers un Tomass Bakevics, kuram šī bija otrā bronzas medaļa. Savukārt Junioru B grupas finālā atkal galvenās sacensības izvērtās tikai starp mūsu Roberto Puķīti un ungāru Ksaba Burjan, kuru duelī otru reizi pārāks atkal bija viesu sportists. 

Svētdien tiks sadalītas medaļas 1000 metru distancē, kā arī apbavoti labākie sportisti.

Otrās dienas foto

Foto no pirmās dienas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: