2011. gada pēdējo nedēļu 40 Latvijas un Lietuvas jaunieši pavadīja seminārā "Jauniešu līderu skola", kas notika Ventspils novada viesu namā "Ventaskrasti".

Semināra laikā dalībnieki ar neformālās izglītības metodēm apguva līderu prasmes gan teorētiski, gan praktiski.

Ar jauniešiem semināra laikā strādāja lektores Vita Brakovska un Reda Mikalauskaite, kopīgi apgūstot radošās domāšanas prasmes un trenējoties projektu vadībā un pasākumu organizēšanā. Savukārt par jaunatnes politikas jautājumiem semināra dalībnieki diskutēja Ventspils pilsētas domē, tiekoties ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Didzi Ošenieku un domes Jaunatnes lietu komisijas locekļiem.

Biedrība "Ventspils Jauniešu dome" sadarbībā ar Sociālo zinību koledžu (Klaipēda, Lietuva) organizēja jau trešo semināru "Jauniešu līderu skola". Tāpat kā iepriekšējos pasākumos arī šajā jaunieši grupās izstrādāja projektu idejas, kuras pēc semināra beigām paši īstenotu un pierādītu iegūtās prasmes un sniegtu ieguldījumu sabiedrībā. Līdz šim jaunieši īstenojuši šādus projektus: "Mērķē zaļi!", "Ģimene kā komanda", "Kreatīvs" un "Esi savas dzīves līderis". Pārējās jauniešu projektu idejas ir plānošanas stadijā, lai tās īstenotu šogad.

Projektu "Jauniešu līderu skola" veido biedrība „Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar Sociālo zinību koledžu (Lietuva) Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam atbalstītā projekta „Jauniešu līderu skolas izveide Kurzemes un Klaipēdas reģionos” ietvaros. Projekta kopējais budžets ir 217 000 eiro, no kuriem 85% veido Eiropas Savienības finansējums. Projekta mājaslapa – www.jaunielideri.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: