Apgrozībā atrodas jau 8,6 miljoni vietējās Ventspils naudiņas – ventu. Interese par tiem aizvien ir visā Latvijā un pat aiz valsts robežām.

Virtuālo vēstniecību, kurā pirms došanās uz Ventspili iespējams nopelnīt atlaides izklaidei Ventspilī, izmanto galvenokārt jaunieši un ģimenes ar bērniem.


Ar ventiem iespējams norēķināties nu jau 43 vietās, galvenokārt, aktīvās atpūtas un izklaides vietās, tūrisma objektos un kafejnīcās. Vietējo naudu pieņem arī daži skaistumkopšanas saloni, frizētavas un pat degvielas uzpildes stacijas. DUS Sumata komercdirektore Līga Brūvele stāsta, ka, iegādājoties degvielu un maksājot 50 ventus, pircējs saņem atlaidi – 3 santīmus par katru litru un 10% atlaidi pirkumiem veikaliņā. Šādu iespēju novērtējuši jau vairāki ventu īpašnieki.

Interesanti, ka arī solāriju studijā ventspilnieki norēķinās ar ventiem un tie noder, arī pasūtot picu. „Karlīnes pica” īpašnieks, Italo Freimanis stāsta, ka tādējādi iekasēti jau pāris tūkstoši ventu. Savukārt jātnieku sporta kluba „Arizona” pārstāvis Māris Kalniņš neslēpj, ka pagaidām ventus nav izdevies iekasēt, skaidrojot to ar šobrīd izjādēm nepiemērotajiem laika apstākļiem. Tomēr Kalniņš atzīst – «Esmu ventu entuziasts. Kad dzirdēju par ventiem, cerēju, ka vietējā nauda būs ne vien kā atlaižu kupons, bet izmantojama arī bārtera norēķiniem».


Arī I. Freimani iesaistīties ventu pasākumā rosinājis lokālpatriotisms un atbalsts vietējās naudas idejai. Šobrīd iegūtos ventus uzņēmumi un iestādes nodod atpakaļ Ventu bankā un atzīst to par lielisku mārketingu, savukārt pilsētas iedzīvotāji un tūristi novērtē atlaides.


Šobrīd aktīvākie ventu pelnītāji un izmantotāji ir jaunieši vecumā no 14 līdz 23 gadiem, kā arī ģimenes ar bērniem.


Mēneša laikā Ventspils virtuālajā vēstniecībā cilvēki no dažādām pasaules valstīm nopelnījuši 110 900 ventus. Visaktīvāk pagaidām vēstniecību apmeklē un ventus tērē paši ventspilnieki. Tomēr liela interese vērojama arī no rīdziniekiem, kā arī tuvākajiem kaimiņiem – no Kuldīgas un Talsiem. Uzticīgi Ventspils piedāvājumam kā vienmēr ir arī lietuvieši.


nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: