Trešdien jaunās ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecības vietā Raiņa un Andreja ielas krustojumā atzīmēja jaunbūves spāru svētkiem.

Apskati foto!

Spāru svētki ir brīdis, kad var novērtēt jau uzcelto, spriest par padarīto un kad būves īpašnieki un būvniecības darbu pasūtītāji izsaka atzinību projektētājiem, būvuzraugiem un būvniekiem par līdz šim paveikto smago darbu.

Tradicionāli spāru svētki tiek svinēti, lai atzīmētu svarīgu brīdi celtniecības procesā – jumta konstrukcijas pabeigšanu. Celtnieki uzskata, ka ar šo brīdi simboliski tiek pabeigti apjomīgākie būvniecības darbi, pēc kuriem ēka iegūst tās kopskata veidolu.

Pasākuma laikā svinīgu uzrunu klātesošajiem teiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Savukārt pašvaldības iestādes „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks pasākuma viesus iepazīstinās ar ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecības darbu gaitu, par paveikto līdz šim, un kādi darbi vēl darāmi līdz poliklīnikas durvis tiks atvērtas ikvienam Ventspils, Kurzemes reģiona un Latvijas iedzīvotājam. Ievērojot tradīcijas, pateicībā par līdz šim paveikto, ēkas saimnieki būs sarūpējuši cienastu turpat 40 būvobjektā nodarbinātajiem celtniekiem.

Jaunā ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecība notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu attīstība Kurzemes reģionā – Ventspilī” ietvaros. Paredzēts izbūvēt jaunu trīs stāvu ēku 2059m2 platībā, nodrošinot infrastruktūru tādiem ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumiem, kā mamogrāfijas skrīnings un diagnostika, rentgena izmeklējumi, fototerapija, ārstnieciskās vingrošanas zāle, kā arī 6 ģimenes ārstu kabineti, līdzšinējo 2 vietā. Ēkā būs piemērotas apmeklētāju uzgaidāmās telpas ar atbilstošu ventilāciju. Poliklīnikas ēkā atradīsies arī diennakts aptieka. Apmeklējot poliklīniku apmeklētājiem būs iespējams ērti novietot savas automašīnas labiekārtotajā pagalma stāvlaukumā, kur paredzētas vietas 60 automašīnām.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 2,2 miljonu LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 1,8 miljoni LVL (82% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 50 tūkstoši LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta ieviešanai 353 tūkstoši LVL apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: