Šodien Ventspilī notika apaļā galda diskusija par finanšu krīzes pārvarēšanas un stabilizācijas perspektīvām, reģionālās un ostu attīstības, kā arī nodarbinātības jautājumiem, kurā piedalījās Eiropas Parlamneta deputāts Roberts Zīle.

Diskusija notika Ventspils Jaunrades namā un tajā piedalījās arī Ventspils pilsētas un novada domes, izglītības iestāžu pārstāvji un uzņēmēji.

Roberts Zīme apmeklēja arī Ventspils brīvostas pārvaldi.

Apskati fotogrāfijas!

Pēc notikumiem ar Latvijas Krājbanku atkal uzvirmo jautājumi par to, kas notiek banku sektorā un kāda ir valsts ekonomikas stabilitāte. Turklāt arī Eiropas līmenī notiek asas diskusijas par Latvijai nozīmīgiem jautājumiem - eiro zonas stabilitāte, Eiropas Savienības finansējuma sadale laika posmam 2014. - 2020.gads. Latvijai ļoti aktuāli jautājumi - vai būs samazināti ES kohēzijas fondu līdzekļi un kā cīnīties par taisnīgāku līdzekļu piešķiršanu dalībvalstīm. Eiropas Parlaments lemj par ES budžetu kopā ar dalībvalstīm, kā arī piedalās lēmumu pieņemšanā par Eiropas ekonomikas pārvaldību. Tāpēc ir svarīgi, ka EP deputāti informētu par notikumu attīstību, kā arī saņemtu no Latvijas informāciju par situāciju nepastarpinātā veidā - no pašvaldībām, nozaru asociācijām un uzņēmējiem, lai spētu argumentēti pārstāvēt Latvijas intereses Eiropas Parlamentā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: