Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Spēlmaņi grib privatizēt laimi

SIA Alfor mēģina mainīt sabiedrības uztveri, lūdzot neizmantot vārdu laimētava, jo pretendē uz to kā savu preču zīmi. Līdz šim Patentu valde šo sugas vārdu nav reģistrējusi, uzskatot, ka tas ir pārāk paskaidrojošs.

Miega dziesmiņu nodziedās lācēns

Starp Kurzemes konkursa Drosmīgo ideju atbalsta programma uzvarētājiem ierindojies arī Ventspils elektronikas fabrikas personāla vadītājas Benitas Vāveres izgudrojums. Viņas idejā iemiesojušās divas stihijas, kas šobrīd valda Benitas dzīvē, – mūzika un elektronika.

2.lpp. Viedoklis: «Tas ir mans vārds», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vienam patiks «laimētava», citam iepatiksies un tas patentēs vārdu «frizētava» vai «lilija», vai «dižrausis», un vārdu krājums, kuru būs atļauts lietot ikvienam, būs sarucis līdz minimumam.»

3.lpp.

Banku lietās pieaug aizdomīgums

Drošības policija banku panikas lietā kā vienus no galvenajiem vaininiekiem izcēlusi jelgavniekus. Ventspils ekonomists Dmitrijs Smirnovs to vērtē kā absurdu un iezīmē drūmas perspektīvas.

Tārgalnieki apšauba projektu lietderību

Iedzīvotāju sapulcē Tārgalē deputātu bija vairāk nekā pagasta pārvaldes zāle sanākušo iedzīvotāju. Galvenās sarunas tēmas šoreiz – vai pašvaldība var ieguldīt iedzīvotāju privātīpašumā un cik nepieciešami ir iecerētie projekti.

5.lpp. Darbs un nauda

Darba kurpniekiem kļuvis mazāk

Kurpnieka profesija būs pieprasīta tikmēr, kamēr cilvēki nēsās apavus, bet aroda iemaņas un noslēpumi, tāpat kā senāk, tiks nodoti no meistara māceklim. Kurpnieki mūsdienās savu profesiju dēvē par izmirstošu – vecie meistari aiziet, bet jaunie viņu vietā nesteidz.

4.lpp. Veselības aprūpe

Diagnostikas izmeklējumi

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca piedāvā ambulatorajiem pacientiem plašu diagnostisko izmeklējumu klāstu – magnētiskās rezonanses izmeklējumus, datortomogrāfiju, USG, duplekssonoskopiju, ehokardiogrāfiju, neirosonogrāfiju bērniem un daudzus citus.

Spēcina ambulatoro pakalpojumu jomu

Atbilstoši valsts virzītajai veselības aprūpes politikai un tendencēm visā pasaulē arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir pastiprinājusi ambulatoro pakalpojumu ievirzi. Šā gada deviņos mēnešos Ventspils slimnīcā apkalpoti 19,2 tūkstoši ambulatoro pacientu, kas ir par 7,6 tūkstošiem jeb 66% vairāk nekā pērn šajā laika posmā.

Dienas stacionārs

Diennakts stacionārs izmaksā dārgi, jo medicīniskā personāla klātbūtne pacientam tiek nodrošināta 24 stundas diennaktī. Tieši tādēļ Ventspils slimnīca šogad liek akcentu uz ambulatorā veselības pakalpojuma veida – dienas stacionāra – attīstību.

6.lpp. Sports

Loka šāvēju pāru cīņas

Pirmo reizi loka šaušanas sacensībās Odizones kauss notika MIX cīņas, kurās mūsu labākajam duetam Marijai Antonovai un Pāvelam Šatravam šoreiz izdevās izcīnīt godpilno trešo vietu.

Macuks – labākais Igaunijā

Motokluba Rodeo līderis Toms Macuks uzvarējis starptautiskajās superkrosa sacensībās Adrenalin Arena Cup 2011, kas risinājās Igaunijā, vienīgajā specializētajā motokrosa arēnā Baltijā.

7.lpp. Intervija: Vai nav vienalga, ar kuru kāju mīlēt?

Latvijā populārākais horeogrāfs AGRIS DAŅIĻEVIČS kopš šī rudens bieži manāms Ventspilī – gan mācot jauniešiem izpaust emocijas ar deju, gan makšķerējot Ventā. Izrādās, viņa plāni mūsu pilsētā ir tālejoši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: