Trīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentes, docenta Jura Žvikova klavieru klases audzēknes - Anna Brokāne, Sanda Māgure un Baiba Dzeguze ceturtdien plkst. 19 ar klaviermūzikas koncertu uzstāsies Pārventas bibliotēkā.

Mūziķēm ir cieša saistība ar Kurzemi. Annai un Baibai vistiešākā, jo abas beigušas Ventspils mūzikas vidusskolu Dzintras Gestes klavieru klasē, turklāt, Anna ir ventspilniece. Sanda beigusi J. Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu, bet ir no Kolkas, tātad - arī novadniece.

 

Tuvojas eksāmenu laiks un eksāmenu programmas jau ir finiša taisnē. Katrs mūziķis zina, ka programmas apspēlēšana ir nepieciešama izpildījuma stabilitātei un kvalitātei. Juris Žvikovs par koncerta ieceri stāsta: „Baiba Dzeguze šī gada maijā Pārventas bibliotēkā spēlēja savu bakalaura diplomeksāmena programmu un, iespējams, aizsāka labu tradīciju - sniegt šajā brīnišķīgajā ēkā Mūzikas akadēmijas studentu klaviermūzikas koncertus.

 

Programma solās būt interesanta, skanēs Ludviga van Bēthovena, Frederika Šopēna, Pētera Čaikovska, Aleksandra Skrjabina, PēteraVaska, Riharda Dubras skaņdarbi

 

Koncerts ir bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: