VUGD aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem ar uguni adventes laikā un atgādina, ka iedegtas svecītes nedrīkst atstāt bez uzraudzības.

Sevišķi piesardzīgiem jābūt ar adventes vainagiem, jo tie parasti tiek veidoti no viegli degošiem materiāliem.


Lai neizceltos ugunsgrēks, pirms sveces aizdegšanas tā jāatbrīvo no visu veidu iepakojuma. Ja klāt ir pievienota lietošanas pamācība, tā noteikti jāizlasa un jāievēro. Svece vienmēr jānovieto uz nedegošas virsmas, bet nekad citu siltuma avotu tuvumā, piemēram, uz televizoriem, radiatoriem, iekurtām krāsnīm vai kamīniem.

Novietojot aizdegtu sveci, jāpārliecinās, ka tā ir stabila un nevar apgāzties. Stabilam jābūt arī svečturim, tas jāizvēlas atbilstošs sveces lielumam un formai. Sveces nedrīkst novietot audumu, aizkaru un viegli degošu mēbeļu tuvumā. Jāuzmana, lai telpā, kur deg sveces, nerastos caurvējš. Nedrīkst pieļaut sveces liesmas nonākšanu tiešā saskarē ar dekoratīvajām sveču aplikācijām, svečturiem un stiklu, jo tas var saplīst. Pieaugušajiem jāuzmana, lai sveces neatrastos bērniem un mājdzīvniekiem pieejamās vietās.

Ugunsdzēsēji brīdina, ka želejas sveces ar iestrādātiem dekoriem tajās nav paredzētas dedzināšanai, jo šie dekoratīvie elementi var uzliesmot. Dodoties prom no mājas un ejot gulēt, vienmēr jāpārliecinās, vai mājoklī nav atstāta iedegta svece.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: