FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 turnīrā BK Ventspils basketbolistiem nevajadzēs atklāt jaunus apvāršņus, jo cīnīties nāksies ar komandām, kas pārstāv jau iekarotasvalstis - Vāciju, Franciju un Nīderlandi.

Vietu Izaicinājuma kausa nākamajā posmā – Last 16turnīrā – BK Ventspils nodrošināja jau iepriekšējā kārtā, bet jaunie sāncenši kļuva zināmi tikai šonedēļ. Ventspilnieki spēlēs pret vācu EWE Baskets, kas uzvarēja A grupā, Nīderlandes ZZ Leiden, kas pēdējā brīdī izrāva otro vietu B grupā un C grupas labāko komandu Roane Basket.

 

D grupas uzvarētāji Nizhny Novgorod spēlētāji tikuši vienā grupā ar Turcijas Besiktas, Spānijas Fuenlabrada un ČehijasPardubice, un tā vien liekas, ka par lielu veiksmi 1. vietu apakšgrupā nosaukt īsti nevar. Krievijas klubs ticis visīstākajā nāves grupā, tiesa šobrīd grūti prognozēt arī to, kā cīņa risināsies pārējās apakšgrupās. Jau regulārā sezonas mači sarūpēja dažu labu pārsteigumu – tālāk netika lieliski nokomplektētās gruzīnu Armia, krievu Enisey, Turcijas Turk Telekom.

 

Ventspilnieku sāncenši neizceļas ar spožu spēli nacionālajos čempionātos, bet sniegums Izaicinājuma kausā neapšaubāmi apliecina, ka tām ir potenciāls. Piemēram, 2010.gada Vācijas čempioni EWE Baskets šobrīd 18 komandu konkurencē ieņem devīto vietu, Roene Basketkomanda, kas pirms divām sezonām kāra kaklā Francijas sudrabu, šobrīd ir devītā 16 komandu turnīrā, bet ZZ Leidenbasketbolisti šobrīd dala 3.-5. vietu, taču par uzvaras tiesu atpaliekot no pirmās.

 

FIBA Izaicinājuma kauss atsāksies 10. janvārī – BKVentspils viesos tiksies ar EWE Baskets.

BK Ventspils spēļu kalendārs

10.01

EWE Basket – BK Ventspils

17.01

BK Ventspils – Leiden

24.01

Roane Baskes – BK Ventspils

31.01

BK Ventspils – EWE Basket

21.02

Leiden – BK Ventspils

28.02

BK Ventspils – Roane Basket

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: