Piektdienas, 9.decembra vakarā līdz ar tik ierastajām, spēcīgajām vēja brāzmām „Jūras vārtus” piepildīja Pasaules mūzikas mīļotāji no visas Latvijas.

Vairāki apmeklētāji bija ieradušies pat no Igaunijas, lai klātienē redzētu leģendāro franču etno-ambienta projektu Deep Forest, kuru koncerts noslēdza Pasaules mūzikas izlasi, kas kopš novembra norisinās teātra namā.

Apskato fotogrāfijas!


Projekta Deep Forest mūziķis Ēriks Mukē ar skatuves kolēģi – Kamerūnas dziedātāju Bliku Basiju savā vienīgajā koncertā Baltijā izpildīja populārākās dziesmas no visiem projekta izdotajiem mūzikas albumiem, kā arī iepazīstināja ar 2012. gadā gaidāmā albuma Deep Africa skaņdarbiem. Koncerta noskaņu papildināja Vj JuRS un fotogrāfs Jānis Brauns ar vizuāli krāšņu fona projekciju. Ēriks Mukē atvainojas visiem koncerta apmeklētājiem par nelielajām tehniskajām ķibelēm, ko koncerta sākumā radīja paša dators un cer, ka tas nespēja sabojāt vispārējo harmonisko noskaņu.

Pasaules mūzikas izlases „Kadiķoga, rozmarīns un dilles” ietvaros ventspilniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja baudīt franču džeza kvarteta Emile Parisien Quartet ekspresīvās improvizācijas, šī gada labākās zviedru folkgrupas Nordic koncertu, kopā ar Collegium Vocale Ventspils un trio ŠmiteKārkleCinkuss atzīmēt postfolk grupas Iļģi 30 gadu jubileju, novērtēt Ventspils bigbenda latino programmu un noskatīties pasaules pirmizrādi filmai par latviešu populārāko trimdas ansambli Čikāgas piecīši. Mūzikas izlases noslēgumā vienā vakarā ar etno-ambienta stila pamatlicējiem – franču projektu Deep Forest iepazīt pašmāju elektroakustiskās mūzikas izpildītāja, producenta un komponista Raimonda Tiguļa jaunāko veikumu Islands.

Izpārdotie koncerti liecina par publikas interesi Pasaules mūzikas žanrā. „Jūras vārti” 2012. gadā plāno turpināt aizsāktās tradīcijas un visiem mūzikas gardēžiem piedāvās izgaršot dažādu tautu mūziku visā tās dažādībā jau nākamajā rudens festivālā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: