Kopumā 95% no Ventspils viesiem ieteiktu saviem draugiem apmeklēt Ventspili, bet 89% vēlētos apmeklēt Ventspili vēlreiz, apliecina no 2011.gada jūlija līdz septembrim Tirgus pētījumu centrs „SKDS” veiktā viesu aptauja Ventspils naktsmītnēs.

Saskaņā ar aptaujāto Ventspils viesu sniegto informāciju, vidējais Ventspilī pavadīto nakšu skaits minētajā posmā ir trīs naktis, savukārt vidējā respondentu nosauktā vienā Ventspils apmeklējuma dienā uz vienu cilvēku iztērētā naudas summa ir Ls 33,19.

Divi populārākie Ventspils apmeklējuma mērķi bija apskatīt Ventspils pilsētu (71%) un atpūsties pie jūras (55%). Vairāk nekā 1/3 viesu norādīja arī, ka viens no galvenajiem mērķiem bija aktīvo atpūtas iespēju (akvaparku, piedzīvojumu parku u.c.) izmantošana un atpūta kopā ar bērniem (bērnu pilsētiņu apmeklēšana)

Vairāk nekā puse viesu norādīja, ka pirms Ventspils apmeklējuma jau zinājuši par vides objektiem pilsētā (77%), Zilā karoga pludmali (77%), pludmales akvaparku (71%), ūdens piedzīvojumu parku (68%), Livonijas ordeņa pili (Ventspils muzeju) (64%), ekskursiju kuģīti “Hercogs Jēkabs” (64%), Piejūras brīvdabas muzeju un Mazbānīti (62%), Bērnu pilsētiņu un Bērnu parku “Fantāzija” (61%) un Piedzīvojumu parku (55%).

Vairāk nekā 3/4 aptaujāto viesu bija apmeklējuši Zilā karoga pludmali (82%) un dažādus vides objektus (78%). Mazbānīti bija apmeklējuši 53% respondentu, Bērnu pilsētiņu vai Bērnu parku „Fantāzija” – 49%, Piejūras brīvdabas muzeju – 46%, ekskursiju kuģīti „Hercogs Jēkabs” – 46%, Pludmales akvaparku – 44%, Piedzīvojumu parku – 44% tūristu.

Vairāki respondenti atbildēja, ka viņiem Ventspils apmeklējuma laikā visvairāk patika pludmale, jūra un atpūta pie jūras (18%), naktsmītnes (14%), skaistā un sakoptā pilsēta (13%), tīrība un kārtība pilsētā (12%). Lūgti nosaukt lietas, kas nav patikušas vai jāuzlabo, Ventspils viesi visbiežāk norādīja uz problēmām ēdināšanas jomā.

Vairāk nekā 4/5 aptaujāto Ventspils viesu bija kopumā apmierināti ar nakšņošanas iespējām Ventspilī (92%), iespējām interesanti pavadīt laiku (92%), apskates objektu daudzumu, daudzveidību (90%) un iespējām atrast kādas vietas, objektus pilsētā (86%).

Aptaujāti tika 49% Latvijas iedzīvotāji 51% ārvalstnieki. Lielākā daļa aptaujāto (58%) Ventspilī ieradušies atkārtoti, bet 42% pilsētu apmeklēja pirmo reizi. Vairāk nekā puse Ventspils viesu (55%) pilsētu apmeklēja kopā ar bērniem, tajā skaitā 34% ar pirmsskolas vecuma bērniem un 30% ar skolas vecuma bērniem.

Aptuveni 40% norādīja, ka Ventspils ir vienīgais viņu ceļojuma mērķis. Biežāk minētie informācijas avoti, no kuriem pirms došanās uz Ventspili iegūta informācija par iespējām atpūsties Ventspilī, tūrisma objektiem, naktsmītnēm, ir Ventspils pašvaldības izdotie drukātie tūrisma materiāli (Ventspils tūrisma avīzes, bukleti, tūrisma ceļveži) (40%), neformālie kanāli (radi, draugi, paziņas) (50%) un internets (48%), tajā skaitā sociālie tīkli (9%).

Ne mazāk kā puse aptaujāto tūristu norādīja, ka lielā mērā viņu lēmumu apmeklēt mūsu pislētu ietekmējis draugu vai radu ieteikums (59%) un iepriekšējais Ventspils apmeklējums (50%).

Aptauja tika veikta pēc Ventspils pilsētas domes iniciatīvas, uzklausot tūrisma nozarē iesaistīto uzņēmēju ierosinājumus un ieteikumus. Aptaujas norisē nozīmīga loma bija arī pašiem naktsmītņu īpašniekiem, kuri nodrošināja anketu izdalīšanu klientiem un palīdzēja tās aizpildīt. Plānots līdzīgu aptauju veikt arī rudens – ziemas periodā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: