Tuvojoties gada nogalei, komandas „Radi Brīnumu!” aktīvie rūķi sarosījušies jaunu brīnumu radīšanai.

Rūķi vēlas atgādināt, ka „Visneticamākais brīnumos ir tas, ka tie tomēr notiek”. Kā ik katru gadu, arī šogad Ventspils Augstskolas studenti vēlas ienest prieka un cerības starus mazo bērnu sirsniņās.

Šogad „Radi Brīnumu!” komanda vēlas palīdzēt trīsgadīgajai Katrīnai. Pirms gada mazajai meitenītei tika atklāts cukura diabēts, kā arī nācās piedzīvot pirmo hipoglikēmiju. Šī slimība nopietni ietekmē Katrīnas ikdienu, kura nepaiet bez regulārām cukura līmeņa pārbaudēm. Katrīna vēl ir par mazu, lai pati saprastu un pateiktu māmiņai kā jūtas, tāpēc nepieciešams veikt nemitīgas pārbaudes un, vajadzības gadījumā, insulīna injekcijas.

Mazam bērnam nav patīkami paciest adatu dūrienus, it īpaši tad, ja to dara regulāri – Katrīnas pirkstiņi, kājas un vēderiņš ir tik mazi, ka grūti atrast kādu adatas neskartu vietu, kurā veikt injekciju vai pārbaudi cukura līmenim. Risinājums ir insulīna sūknis ar sensoru, kas palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs un noteikt nepieciešamo insulīna devu. Katrīnai šāds sūknis palīdzētu izvairīties no regulārajām injekcijām un cukura līmeņa pārbaudēm, kā arī samazinātu iespējamo komplikāciju risku.

„Radi Brīnumu!” komanda aicina ikvienu atbalstīt mazo Katrīnu un viņas ģimeni, ziedojot sūkņa iegādei. Ziedojumiem paredzētais bankas konts tiks publicēts tuvākajā laikā www.radibrinumu.lv .

Turklāt ikvienam ir iespēja pievienoties brīnumdaru pulkam ne tikai ziedojot, bet arī piedaloties „Radi brīnumu!” komandas rīkotajās akcijās:

  • No 6.decembra līdz 16.decembrim Ventspils Augstskolas Ziemeļu korpusā, Ventspils galvenajā bibliotēkā un Pārventas bibliotēkā būs iespēja atrast „Radi Brīnumu!” svētku eglīti, kuras zaros iekārtas īpašas kartiņas, kur katra kartiņa glabā kāda bērniņa vēlēšanos.

  • 12.decembrī Ventspils Augstskolas telpās būs iespēja piedalīties radošajā darbnīcā, pievienojoties čaklajiem brīnumdariem piparkūku cepšanā.

  • 13.decembrī Ventspils Augstskolas telpās plkst.11:45 aizsāksies brīnumu stunda, kuras laikā ikvienam būs iespēja satikt kādu īpašu ciemiņu un iemūžināt mirkli bildē.

  • 14.decembrī, plkst.19.00 Livonijas ordeņa pilī esi aicināts piedalīties labdarības koncertā, kurā piedalīsies ventspilnieku iemīļoti mākslinieki. Ieeja par ziedojumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: