Laikraksta «Ventas Balss» sestdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Augstskola visiem kļūst pieejamāka

Ieejot jaunatklātajā Ventspils Augstskolas Ziemeļu korpusā, apmeklētājiem tūlīt pamanāms Mūžizglītības centrs, kurā zināšanas var papildināt ne tikai studenti, bet arī ikviens ventspilnieks.

Sākas Adventa un piedošanas laiks

Adventa pirmajā svētdienā iedegsim vainagā pirmo sveci, un daudzi aizdomāsies, ko nozīmē klusais gaidīšanas laiks.

2.lpp. Viedoklis: „Vilku mēnesis vai gaidīšanas laiks?”, laikraksta „Ventas Balss” žurnāliste Ilona Kursīte

„Visas cilvēces gaisma ir dzīvība. Bet katra cilvēka varā degt gaismu sevī. Bez tumšiem stūriem, kur vilkam paslēpties.”

3. lpp.

Lauku skolas nākamgad neslēgs

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, tiekoties ar reģionālajiem žurnālistiem, deva solījumu nākamajā gadā neslēgt nevienu mazo skolu. Vasaras brīvlaiks gan jau nākamgad varētu kļūt īsāks. 

Mazie mācās klausīties un dzirdēt

Kopš mācību gada sākuma 5. vidusskolā sākumskolas klasītēs ieviesta jauna tradīcija – katru dienu sākt ar rīta apli. Desmit minūtes pirms mācību stundām veltītas tādai kā rīta rosmei – bērni izkustina pirkstus, kājas un rokas, iemēģina balsis un noslēgumā cits citam novēl: «Lai tev laba diena!»

 

4.lpp. Kriminālziņas

Tiesā par koku nelikumīgu izciršanu

Ventspils tiesa šonedēļ turpināja izskatīt krimināllietu, kurā par meža nelikumīgu izciršanu apsūdzēta kāda Ugāles pagasta iedzīvotāja.

Verdikts vēl tiek gaidīts

Jaunie šorttrekisti šobrīd uz Ungāriju devušies ar citu autobusu, ko vada profesionāls šoferis. Tikmēr par Polijā notikušo avāriju iespējamās sankcijas vēl tiek gaidītas.

 

5.-6.lpp. TV programma

 

7.lpp. Otrā jaunība

Aristokrātiska stāja un pērles rotāts smaids

Antonija Ozoliņa skaistumkopšanai uzmanību sāka pievērst salīdzinoši nesen – kad Latvijā sāka darboties izplatītāji, kuri piedāvā iegādāties krēmus, lūpu krāsas, nagu lakas... Jaunībā, audzinot piecus bērnus, Antonijai nebija laika un naudas, lai pucētos.

Deviņi amati un desmitais – pati

Šoruden Klaudija Buliņa pirmo reizi savos 76 gados izmantoja darbnespējas lapu jeb, citiem vārdiem, paņēma slimības lapu. Tā bija pilnīgi jauna pieredze sievietes dzīvē, kuru vajadzēja pārdzīvot kā atklājumu.

8.lpp. Sports

Frisbijisti atklās Latvijas čempionātu

Ar vairākām pirmās kārtas spēlēm šajā nedēļas nogalē startē Latvijas čempionāts frisbijā telpās. Gods atklāt vīriešu čempionātu ticis mūsu pilsētas vienībai „Flying Worms”, kas tiksies ar Salaspils „Wild Things”.

9.lpp. Studentu pilsēta

Piedzīvotas „garāžas” brīvdienas

Ventspils Augstskolas students, programmētājs ar 10 gadu stāžu DĀVIS ŠTEGMANIS no Tukuma piedalījies neparastā pasākumā „Garage–48”, kur dalībnieki divas diennaktis attīsta biznesa ideju gatavā projektā.

Labprātāk izvēlas internetu, nevis grāmatas

Lai iegūtu pilnvērtīgas zināšanas, ar regulāru lekciju apmeklējumu vien nepietiek – ir jāizmanto papildu informācijas avoti. Šajā gadījumā studentiem rodas dilemma, kā lai apmierina savu interesi – izmantojot zinātnisko literatūru vai visvareno internetu?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: