Neskatoties uz vēja stipruma spēju pieaugumu, AS „Sadales tīkls„ speciālistiem daudzviet izdodas normalizēt elektroapgādi.

AS „Sadales tīkls” Ventspilī , Dobelē, Jelgavā un elektroapgādi ir atjaunojusi 2500 lietotājiem. Naktī pastiprinātā režīmā notiks elektroapgādes traucējumu lokalizācija. AS „Sadales tīkls” cenšas uzturēt saziņu ar pašvaldību civilās aizsardzības komisijām.

Pēdējo stundu laikā, ievērojami palielinoties vētras spēkam, pieauga arī avārijas atslēgumu skaits, bez elektrības atstājot apmēram 10 100 klientus, pārsvarā Ventspilī, Tukumā, Dobelē un Jelgavā. Pateicoties operatīvā izbraukuma brigāžu darbam, elektroapgāde ir atjaunota apmēram 2500 lietotājiem, līdz ar to plkst. 18.00 avārijas atslēgumi bija apmēram 7600 lietotājiem.

Pēc prognozēm vētrai sasniedzot orkāna spēku pēc pusnakts, AS „Sadales tīkls” brīdina par iespējamiem masveida elektroapgādes traucējumiem. Nakts laikā AS „Sadales tīkls” turpinās veikt bojājumu lokalizāciju un pārslēgumus. Ņemot vērā diennakts tumšo laiku, darbu veikšanas drošības apsvērumu dēļ operatīvo izbraukuma brigāžu darbība ir ierobežota.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: