Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Raizes saprāta robežās

Latvijas Krājbankas Ventspils filiāles klienti satraukušies par bankas galvenā akcionāra maiņu un iespējamām sekām, kas varētu būt saistītas ar kredītiestādes darbības ierobežošanu. Bankas pārstāvji mierina noguldītājus, ka viņu naudu aizsargā Latvijas likumdošana.

Ulbergai panākumi romānu konkursā

Rakstnieku savienības un Raimonda Gerkena romānu konkursā otrā vieta piešķirta divām prozaiķēm, arī ventspilniecei Kristīnei Ulbergai par darbu Zaļā vārna.

2.lpp. Viedoklis: «Tēvzemi nepārdod», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kamēr nav par vēlu, ir jāmācās pašiem un jāmāca saviem bērniem būt lojāliem pret savu valsti.»

3.lpp.

Naudas pietiks vien šķūrēšanai

Valdības plānotie konsolidācijas pasākumi 2012. gadam paredz arī būtisku samazinājumu valsts un pašvaldības autoceļu uzturēšanai. Pašvaldība un iesaistītie dienesti gaida oficiālus skaitļus un plāno, kā savilkt jostas ciešāk.

Palīglīdzekļus var saņemt arī radi

Pieņēmums par to, ka nestaigājoša slimnieka aprūpētājam Tehnisko palīglīdzekļu centrā, ja par valsts līdzekļiem iecerēts saņemt, piemēram, tualetes krēslu, jāuzrāda notāra apstiprināta pilnvara, izrādījies nepareizs. Pietiek ar mājās uzrakstītu iesniegumu.

4.lpp. Vide

Saules enerģija iespējama katrā mājā

Enerģija, kas nepiesārņo, saudzē vidi un ir lēta un vienkārši izmantojama – tas ir katra namsaimnieka sapnis. Tāpēc arvien vairāk cilvēku interesējas par saules, vēja un zemes siltuma enerģijas izmantošanu mājokļu apsildīšanai, elektroenerģijas ieguvei un saimniecībā nepieciešamā ūdens uzkarsēšanai.

Kaitējums videi nav nodarīts

Vai akrilskābes nitrils, kas izplūda 31. oktobrī tankkuģa Asc piekraušanas laikā, videi nodarījis kaitējumu? Kontrolējušās iestādes par notikušo uzzināja pēc 10 stundām, taču vairāki strādnieki nogādāti mediķu aprūpē.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports

Strēlnieks atvadās ar uzvaru pār VEFu

BK Ventspils apgāzis lielākās daļas ekspertu prognozes un pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē apspēlējis savus sīvākos sāncenšus – komandas VEF Rīga basketbolistus.

Mūsējiem medaļas pasaules čempionātā

Pasaules čempionātā pauerliftingā, kas šogad risinājās Rīgā, ļoti sekmīgi startēja Ventspils sportisti, kas izcīnīja astoņas dažāda kaluma godalgas.

7.lpp. Intervija: Tikai izdzīvošanas variants

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs un Ventspils novada domes deputāts Andris Jaunsleinis uzskata, ka valdība, nevēloties meklēt kompromisus un lēmumus pieņemot nevis diskusijās, bet autoritatīvā ceļā, cīnās pret savas valsts iedzīvotājiem. Samazinot finansējumu, novadiem un pilsētām ir cerības tikai uz izdzīvošanu, ne attīstību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: