„Ventspils siltums” lūgs palīdzību valsts aģentūrā „Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūra”, lai piesaistītu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšanai.

Realizējot šo projektu, Ventspils pilsētā ar rūpnieciski izolētām caurulēm tiks rekonstruēti 7,4 kilometri siltumtrašu, kas ļaus samazināt siltumenerģijas zudumus pārvades un sadales sistēmās, kurināmā patēriņu, emisijas atmosfērā, kā arī avārijas riskus.

Šobrīd siltumtīklu kopējais garums Ventspils pilsētas Ventas labajā krastā ir 17,22 km, no kuriem 66,2% ir rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm. Ventspils pilsētas Ventas kreisajā krastā siltumtīklu kopējais garums ir 25,6 km, no kuriem 92,6% ir rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm. Pārējie siltumtīkli dzīvojamo māju rajonā pārsniedz savu normatīvo kalpošanas ilgumu un ir sliktā tehniskā stāvoklī. Pašreiz tiek izmantotas siltumtrases, kuras būvētas pat 1970. gadā un vairs nav drošas ekspluatācijā.

Projektā paredzēto rūpnieciski izolēto cauruļu sistēmu galvenās priekšrocības ir minimāli siltuma zudumi un ilgs kalpošanas laiks, kā arī minimāla apkalpošana tās ekspluatējot. Caurules apgādātas ar avārijas signalizāciju.

Kopējās izmaksas plānotas Ls 2 945 531 bez PVN, tai skaitā Ls 1 178 212 Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums, kas ir 40% no projekta attiecināmām izmaksām. Projektu plānots realizēt laika periodā 2012.-2014.gadam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: