Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Svinam Lāčplēša dienu

Šodien, atceroties neatkarīgās 1919. gadā Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumu brīvprātīgo armiju, arī Ventspilī notiek Lāčplēša dienai veltīti piemiņas pasākumi.

Maģiskais kāzu datums

Neparasta skaitļu kombinācija, un tāda ir arī šodien, 2001. gada 11. novembrī, piesaista mīlošos, un viņi labprāt dodas laulībā. Šopiektdien Ventspils Dzimtsarakstu nodaļā iecerējuši apprecēties pieci pāri.

2.lpp. Viedoklis: «Godā un cieni!», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Brīvība, kuru pirms gandrīz gadsimta izcīnīja karavīri, nav valūta ar mainīgu kursu. Brīvība ir dvēseles stāvoklis. Arī valstij.»

3.lpp.

Aukstā kara deja vu

Krievijas bumbvedēji ložņā pa Baltijas jūras gaisa telpu un pie savām Rietumu robežām bieži rīko militāras mācības. Lielā kaimiņvalsts pazemē uzkrāj pārtikas rezerves un izsaka pārmetumus ASV, ka tā Baltijas jūrā plāno izvietot savus militāros spēkus. Vai kļūsim par militāru placdarmu?

Atcels nekustamā īpašuma nodokļa griestus

Valdība iecerējusi ļaut vietējām varām pašām lemt par nekustamā īpašuma nodokļa apmēriem un piemērot to arī šķūnīšiem, garāžām un siltumnīcām. Šāds nodoklis visvairāk apgrūtinātu trūcīgos lauku iedzīvotājus, bet NĪN griestu noņemšana draud pat ar trīs reizes lielāku nodokli.

4.lpp.

Oskars Sarkans nopelna pauzi

Eksventspilnieks kultūrists Oskars Sarkans šīs sezonas sacensībās bodibildingā veiksmīgi aizstāvējis iepriekš gūtos titulus un uz laiku paņēmis pauzi.

Atrod pusmiljonu kontrabandas smēķu

Ventspils ostā kādā Igaunijā reģistrētā kravas automašīnā muitnieki atraduši gandrīz pusmiljonu cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

5.lpp. Kultūra

«Ventspils vainagā» skanēs dziesmas un dažādas valodas

Trīs dienas vairākās kultūras iestādēs runās dažādās valodas, jo pilsētā notiks sestais starptautiskais kultūras festivāls «Ventspils vainags».

Sarunas ar lībiešiem apkopotas grāmatā

Pilī šonedēļ atvēra dzīvesstāstu krājumu Lībieši Ziemeļkurzemes ainavā. Somugru tautas pārstāvju runāto savulaik pierakstīja Māra Zirnīte.

6.lpp. Sports

Basketbola čempionātā vairāk komandu

«Mūsu šī gada mērķis bija atdzīvināt čempionātu un iesaistīt tajā pēc iespējas vairāk komandu,» uzsver Olimpiskā centra Ventspils pilsētas čempionāta basketbolā galvenais tiesnesis Reinis Gubāts.

Sambisti cīnīsies par pasaules godalgām

Trīs mūsu sambisti – Vladislavs Čerņavskis, Artūrs Čerņavskis un Fēlikss Belousovs – devušies uz Lietuvu, Viļņu, kur piedalīsies pasaules čempionātā kaujas un sporta sambo.

7.lpp. Brīvbrīdim

Dokupē ziemojuši hercogistes kuģi

1652. gada karte, visticamāk, ir vienīgā šobrīd zināmā dokumentālā liecība par to, kur savulaik atradusies hercoga Jēkaba kuģu būvētava, uzskata arheologs Juris Urtāns.

Iz pagājības

1981. gads. Ventspilī uzstāda televīzijas torni. Torni sāka montēt 15. septembrī. Tas būs 56,7 metrus augsts. Brigāde iecerējusi pabeigt montāžu novembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: