Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Latvijai 93!

Latvija pastāv jau 93 gadus, un katrs no mums šajā mūžā atradis savu vietu. Neviena no tām nav par sīku, jo no mazā aug lielais, diženo veido ikviens mazais stāsts. Arī deju kolektīva Liedags dejotāju vārdi par to, kāpēc viņiem ir svarīga Latvija.

2.lpp. Viedoklis: «Esam stipri», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Latvijā dzīvo ļoti stipri un dzīvesgudri cilvēki, kuri spēj uzvarēt grūtības, ko pie labas dzīves pieradušie eiropieši nespētu.»

3.lpp.

Domē izmantos jaunākās tehnoloģijas

Ventspils dome nolēmusi atteikties no papīru kaudzēm un apgādāt deputātus ar planšetdatoriem. Vadība lēš, ka tādējādi tiks efektivizēts pašvaldības darbs un taupīti līdzekļi.

Dārziņos darbojas mazie profesori

Četrgadīgie bērnudārznieki Ventspilī ar prieku pēta kukaiņus un sienāžus zem mikroskopa, sver zīles un izzina apkārtējo pasauli. Audzinātājas un vecāki atklāj, ka kopš šā gada septembra bērni uz dārziņu nāk ar lielu sajūsmu un grupiņa ir kā maza zinātniskā laboratorija.

Pašvaldība glābējiem pārmet rīcībnespēju

Ventspils pašvaldība uzskata, ka valsts nedrīkstēja likvidēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārvaldi Ventspilī, kur darbojas astoņi potenciāli bīstami uzņēmumi.

6.lpp.

Godinās darbīgākos ļaudis un kolektīvus

Daudzos novada pagastos iedibinājusies tradīcija valsts dzimšanas dienā teikt paldies darbīgākajiem pagasta cilvēkiem. Rīt, svētku dienā, vairāki sava darba entuziasti saņems novada domes Goda rakstu, Atzinības rakstu un Pateicības rakstu.

Strēlnieka vietā spēlēs Abernetijs

BK Ventspils atradis saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka aizvietotāju – tas būs Latvijā jau agrāk spēlējušais Tods Abernetijs, kas jau pievienojies komandai.

7.lpp. Intervija: Lāsmas Mūrniece. Stikls var radīt brīnumus

Lāsmas Mūrnieces bērnība pagājusi Saldū, vidusskolu pabeigusi Rīgā, bet augstāko izglītību ieguvusi Ventspilī. Viņa neslēpj, ka Ventspils piesaistījusi ne tikai ar augstskolu, bet galvenokārt ar savu vidi. Mūsu pilsēta kļuva par veiksmīgu tramplīnu Lāsmas profesionālajā karjerā. Patlaban viņa vada jaunu inovatīvo stikla pakešu ražotni Eko Mājas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: