Novembra sākumā pabeigta satiksmes drošības uzlabošana, nodrošinot satiksmes dalībnieku drošu pārvietošanos Staldzenes un Bangu ielas krustojumā. 

Lai uzlabotu satiksmes drošību Bangu un Staldzenes ielas krustojumā, tika veikta krustojuma rekonstrukcija, paredzot četru zaru krustojumu bez saliņas pa vidu izbūvi, Tas tika paveikts, saglabājot līdzšinējo galveno braukšanas virzienu, pa kuru notiek sabiedriskā transporta kustība. Projekts paredzēja arī ietvju (apvienota gājēju un veloceliņa ietve) izbūvi, jaunu vertikālo ceļa zīmju uzstādīšanu, horizontālo ietvju un ceļu apzīmējumu uzklāšanu, apgaismojuma komunikāciju izbūvi, gājēju drošības barjeru uzstādīšanu un jauna sabiedriskā transporta pieturas vietas paviljona uzstādīšanu un pieguļošās zāliena zonas labiekārtošanu.

Projekts kopumā radījis vairākus pozitīvus ieguvumus pilsētai, iedzīvotājiem un viesiem. Uzlabojusies transporta infrastruktūras kvalitāte, satiksmes organizācija un satiksmes dalībnieku drošība. Tāpat arī labāka kļuvusi pieejamība pakalpojumiem un iedzīvotāju mobilitāte un uzlabojusies pilsētvide, pieaugs pilsētas konkurētspēja, tiks veicināta tūrisma attīstība.

Kopējās izmaksas ir 253,8 tūkst. latu, tajā skaitā piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 213,2 tūkst. latu apmērā, kas ir 84% no projekta attiecināmajiem izdevumiem, valsts budžeta finansējums paredzēts 5,7 tūkst. latu apmērā, savukārt pašvaldība projekta īstenošanā ieguldījusi turpat 34,9 tūkst. latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: