Trešdien plkst. 13 Galvenajā bibliotēkā ciklā “Kurzemes  atmiņa” arheologa un kultūrvēsturnieka, Latvijas Kultūras akadēmijas profesora Jura Urtāna lekcija „Kurzemes hercoga kuģubūves doks”.

Kur īsti Ventspilī atradusies Hercoga Jēkaba laikos slavenā kuģubūvētava un kuģu remonta doki, kas no tiem saglabājies līdz mūsu dienām? Atbildes uz šiem jautājumiem Juris Urtāns kopā ar studentiem meklējis arheoloģiskās izpētes darbos Ventspils apkārtnē. Par atradumiem un secinājumiem būs iespējams uzzināt lekcijā „Kurzemes hercoga kuģubūves doks”.

Juris Urtāns ir arheologs jau otrajā paaudzē. Pirmās iemaņas arheoloģijā guvis, piedaloties tēva Vladislava Urtāna vadītajos izrakumos. Juris Urtāns sevi pieteicis kā jaunu ceļu meklētāju arheoloģijā. Viņa vadītie izrakumi Lībiešu upuralā bija pirmie profesionālie arheoloģiskie izrakumi Latvijas alās. Netradicionāls bija arī viens no Jura Urtāna turpmākajiem izpētes lauciņiem – senās kulta vietas. Līdztekus izrakumiem Juris Urtāns darbojas arī zemūdens un gaisa jeb aerālā arheoloģijā.

Kurzemes hercogistes 450 gadu jubilejai veltīto ciklu “Kurzemes atmiņa”, kas aizākās pagājušā gada nogalē, Ventspils bibliotēka īsteno sadarbībā ar Ventspils Augstskolu. Ciklu finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja uz pasākumu bez maksas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: