2011.gada septembrī Ventspils pilsētā aktuālais darba praktizēšanas vietu skaits sasniedza 190. Savukārt, darba praktizēšanā tika iesaistīti 248 NVA Ventspils filiāles norīkotie bezdarbnieki.

Tie nostrādāja 33376 stundas. 90% no norīkotiem bezdarbniekiem iesaistīti pašvaldības iestādēs, no tiem 23% veica Ventspils pilsētas teritorijas labiekārtošanas darbus p/i „Komunālā pārvalde”, tajā skaitā ielu un parku sakopšanas darbus, 36% - veica palīgdarbus p/i „Ventspils muzejs”, p/i „Kultūras centrs” un izglītības iestādēs, 31% - sociālajā aprūpē. Savukārt 10% no norīkotiem bezdarbniekiem strādāja nevalstiskajās organizācijās.

 

Norīkoti bezdarbnieki iesaistīti Ventspils pilsētas teritorijas labiekārtošanas darbos, tajā skaitā, Jūrmalas parka un Piejūras Brīvdabas muzeja teritorijas, Sveikaļu kapu rajona, Ventas labā un kreisā krasta un Staldzenes rajona sakopšanā. Bezdarbnieki ir iesaistīti arī vecu cilvēku un cilvēku ar invaliditāti aprūpē.

 

Laika periodā no 2009.gada 15.septembra līdz 2011.gada 30.septembrim Ventspils pilsētas dome sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils filiāli atbalstījusi ESF līdzfinansētā projekta „Apmācība darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība” (darba praktizēšana pašvaldībās ar stipendiju) īstenošanu. Šajā laika posmā Ventspils pilsētas dome izveidoja 1051 jaunu darba praktizēšanas vietu. Pasākuma gaitā kopumā ir noslēgti 1798 līgumi ar bezdarbniekiem par dalību programmā. Šādai kadru mainībai ir dažādi iemesli, piemēram, neattaisnoti kavējumi, alkohola lietošana, veselības stāvoklis, kā arī pastāvīga darba atrašana.

 

Projektā iespējams iesaistīties bezdarbniekiem, kas vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Līguma slēgšanas termiņš ir no divām nedēļām līdz sešiem mēnešiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: