Noslēgušies kvalifikācijas mači FIBA Izaicinājuma kausā un kļuvuši zināmi BK Ventspils sāncenši šī turnīra pirmajā posmā – klubi no Ukrainas, Krievijas un Ungārijas.

Jau pirms kvalifikācijas mačiem bija zināms, ka BK Ventspils spēlēs vienā grupā ar Krievijas klubu Nizhny Novgorod un Ukrainas Khimik, kas mūsējiem pretī stājās arī pērn. Trešais pretinieks noskaidrojās ungāru Atomeromu un austriešu Arkadia. Pirmajā spēlē savā laukumā pārliecinošu uzvaru 70:48 uzvarēja ungāri, kas bija pārāki arī atbildes mačā viesos 85:80.Atomeromu rindās šajos mačos ar rezultatīvāko spēli izcēlās ungārs Davids Vojvoda (spēlē arī valstsvienībā) un amerikānis Lī Nelsons, bet zem groziem saimniekoja 212 cm slaidais Ungārijas spēlētājs Ferdinands Morgans.

Izaicinājuma kausa sezonu ventspilnieki sāks 8. novembrī ar spēli viesos pret Khimik – gluži tāpat, kā pērn. Ķīmiķi nacionālo čempionātu sākuši ar trim uzvarām un neveiksmi, bet par komandas līderiem pārliecinoši kļuvuši amerikāņi Darels Mičels, Reišons Terijs, Arons Makdžī un serbs Predrags Miletičs.

Nizhny Novgorod Krievijas superlīgas turnīru uzsāka ar zaudējumu CSKA 62:79, bet labākais punktu guvējs zaudētājiem bija amerikānis Edis Brēmers – 14. Ventspilnieku sāncenšu rindās spēlē arī polis Mihals Ingerskis, kurš pret Kurzemes klubu spēlējis gan poļu Anwil, gan spāņuSevilla rindās. Uz Ņižņinovgorodu pārcelies arī eksvefietis Ivans Neļubovs, serbu tornis Bobans Marjanovičs (222cm), kurš pērn spēlēja Žalgiris komandā un viņa tautietis, 2009.gada Eiropas vicečempions Ivans Panuničs.

BK Ventspils Izaicinājuma kausa pirmajā aplī aizvadīs divas spēles savā laukumā – 15. novebrī ar Atomeromu, bet 22. novembrī ar Nizhny Novgorod. Pirmais posms noslēgsies 13. decembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: