Pie otrā panākuma divos mačos Baltijas Basketbola līgā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 84:74 pieveica "Kedainiai/Triobet" komandu. Ar 15 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām uzvarētājiem izcēlās Sems Vilards.

Ventspilnieki maču sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas, bet vēl pēc kāda laika panāca arī 11:2 savā labā. Tomēr ventspilnieki vēl nevienu maču šajā sezonā nav iesākuši un pabeiguši vienā elpas vilcienā un izņēmums nebija arī šis. Ceturtdaļas turpinājumā mājinieki pamazām sakārtoja savu spēli, kamēr viesi pieļāva kļūdas metienos un tehnisko brāķi. Pēc desmit spēles minūtēm Kurzemes kluba pārsvars bija tikai viens punkts (20:19), bet otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki arī pārņēma vadību. Īstajā brīdī par sevi atgādināja Mārtiņš Laksa, gūstot piecus punkts pēc kārtas (27:23), bet otrās ceturtdaļas vidū viesiem bija jau pluss 8 – 32:24.

″Kedainiai″ uzbrukums iebuksēja ar abām kājām, bet BK ″Ventspils″ vēl pēc pāris minūtēm ar Sema Vilarda trīspunktu gājienu pirmo reizi panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru (35:24). Līdz lielajam pārtraukumam šādu vadību nosargāt neizdevās, tomēr ventspilnieki atpūtā varēja doties gluži labā noskaņojumā – 39:31 un pluss 8.

Otrais puslaiks sākās ar vēl vienu BK ″Ventspils″ izrāvienu, kas ļāva panākt jau 15 punktu pārsvaru (48:33). Ceturtdaļas vidū sevi pieteica ventspilnieku garais gals – vispirms veiksmīgs uzbrukumā bija Artūrs Bērziņš, pēc tam Sems Vilards, viesu plusiem pieliekot vēl vienu punktu (59:43). 20 sekundes līdz trešās ceturtdaļas beigām garais amerikānis panāca arī 71:51, bet pēdējās desmitminūtes sākumā ventspilnieku pārsvars turējās 18-19 punktu robežās. Tik pārliecinošus plusus kurzemnieki līdz mača beigām gan nenosargāja, tomēr uzvaru neatdeva – 84:74.

Ar double-double izcēlās Vilards, kura rēķinā 15 punkti un 13 bumbas pie groziem, bet 14 punkti uzreiz trim vīriem – Strēlniekam jaunākajam, Laksam un Meieram.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: