Ventspils osta jau šogad cer sākt prāmju satiksmi no Ventspils uz Sāremā salu un Gotlandi, intervijā portālam "Baltic Business Service" pastāstījis Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis.

"Pašlaik ir izsludināts konkurss par prāmju līniju – gan uz Sāremā salu Igaunijā, gan uz Gotlandi Zviedrijā. Sākotnēji šie pārvadājumi būs vairāk domāti tūristiem vasaras sezonā. Ceru, ka šīs līnijas izdosies palaist jau šogad, tomēr apsolīt to nevar, jo tas, vai šāda prāmju līnija būs, ir privātuzņēmēju rokās," skaidrojis Sarmulis.

Viņš atzina, ka prāmju bizness nebūt nav vienkāršs, turklāt tā nav pati pelnošākā nozare, jo kuģa braukšanas izmaksas ir visai augstas.

"Ja būs lielāks pieprasījums pēc prāmju satiksmes, būs arī papildu kuģi, tomēr pašreizējo pieprasījumu pēc satiksmes prāmju kompānijas nodrošina pilnā apmērā. Piemēram, "Scandlines" uz savas līnijas ir uzlikusi lielāku kuģi. Tāpat Ventspils ostā ir ienākusi jauna kompānija "Finline". No Ventspils ostas četras reizes nedēļā kursē kuģis uz Vāciju, divas reizes uz Krieviju, bet piecas reizes nedēļā uz Zviedriju – Nīneshamnu," stāstījis Sarmulis.

Pēc viņa teiktā, prāmju pakalpojumus pamatā izmanto kravu pārvadātāji, tam seko vieglās mašīnas un tūristi.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: