Šodien valdība sešām profesionālās izglītības iestādēm, tai skaitā Ventspils Profesionālajai vidusskolai, no šī gada 1.septembra piešķīra profesionālās izglītības kompetences centra statusu.

Profesionālās izglītības kompetences centra statuss no šī gada 1.septembra būs Rīgas Valsts tehnikumam, Liepājas Valsts tehnikumam, Ventspils Profesionālajai vidusskolai, Valsts Kandavas Lauksaimniecības tehnikumam, Rīgas Tehniskajai koledžai un Jelgavas Amatniecības vidusskolai.

Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centrs "Ventspils Profesionālā vidusskola"" īsteno 13 akreditētas profesionālās izglītības programmas astoņās atšķirīgās profesionālās vidējās izglītības programmu grupās. Skolā profesionālo vidējo izglītību iegūst 586 izglītojamie. 2008./2009.mācību gadā izglītojamo mācību sasniegumu vidējais vērtējums bija 6,73 balles, bet 2009./2010.mācību gadā - 6,62 balles.

Skola sadarbojas ar Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociāciju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Latvijas Grāmatvežu asociāciju, Latvijas Elektronikas un elektronikas rūpniecības asociāciju, kā arī ar 157 komersantiem.

Profesionālās izglītības iestādes kompetences centriem būs jāīsteno ne mazāk kā desmit dažādu veidu akreditētas profesionālās izglītības programmas ne mazāk kā piecās atšķirīgās profesionālās vidējās izglītības programmu grupās. Profesionālā vidējā izglītība kompetences centrā Rīgā būs jāiegūst ne mazāk kā 700 audzēkņiem, bet citā administratīvajā teritorijā - ne mazāk kā 500 audzēkņiem.

Lai iegūtu kompetences centra statusu, audzēkņu mācību sasniegumu vidējais vērtējums pēdējo divu mācību gadu laikā centralizētajos profesionālās kvalifikācijas eksāmenos nedrīkst būt zemāks par valsts profesionālās izglītības standartā noteikto optimālo apguves līmeni. Kompetences centram jāīsteno sadarbība ar atbilstošu darba devēju organizāciju vai to apvienību nacionālā, nozaru vai reģionālā līmenī.

Sadarbībā ar nozares organizācijām un komersantiem kompetences centriem būs jāveic reģionālā vai nozares metodiskā centra, pedagogu tālākizglītības centra un ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanas funkcijas atbilstošajās nozarēs - jāizstrādā profesionālās izglītības programmu saturs nozares profesijās, jāveido metodiskas izstrādnes, piemēram, par profesionālo kompetenču satura izstrādi, par audzēkņu sasniegumu vērtēšanu, publicējot informāciju profesionālās izglītības iestādes mājaslapā.

Kompetences centram būs jānodrošina metodiskie pasākumi, piemēram, teorētiskās un praktiskās darbības semināri pedagogiem un audzēkņiem, jāīsteno centralizēto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu norises koordinēšana reģiona vai valsts mērogā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: