Latvijai no rietumiem tuvojas neliels ciklons un lietus, pirmdien un naktī uz otrdienu daudzviet valstī līs mēreni stipri, bet turpmākās dienas paies pārsvarā bez nokrišņiem, prognozē sinoptiķi.

Otrdien saistībā ar aizejošo ciklonu valsts austrumu daļā vēl gaidāms lietus, citviet biežāk spīdēs saule, pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī un agrā rītā būs +11..+16 grādu, dienas gaitā temperatūra pakāpsies līdz +18..+22 grādiem.

Trešdien, ceturtdien un piektdien laikapstākļus noteiks augsta spiediena apgabals. Tā ietekmē pūtīs lēni vēji, kas nakts un rīta stundās vietām ļaus veidoties miglai. Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, nokrišņu tikpat kā nebūs - vien atsevišķi gubu mākoņi vietām var atnest īslaicīgu lietu.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +10..+16 grādu, naktī uz trešdienu Kurzemē un Zemgalē, savukārt naktī uz ceturtdienu valsts austrumos gaiss dažviet atdzisīs līdz +7..+9 grādiem. Dienas pakāpeniski kļūs siltākas - maksimālā gaisa temperatūra paaugstināsies no +19..+23 grādiem trešdien līdz +23..+28 grādiem piektdien.

Brīvdienās vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, pūtīs mēreni stiprs dienvidaustrumu vējš, kas pāries dienvidrietumu vējā, un no svētdienas Latvijā sāks ieplūst krietni vēsāks gaiss.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: