Usmas ezerā turpinās pasaules čempionāts burāšanā mikro jahtu klasē, kurā piedalās 53 komandas, un tas ir viens no plašākajiem notikumiem Latvijas burāšanas vēsturē.

Fotogrāfijas no sacensību otrās dienas.

Pirmdien pēc vairāku stundu gaidīšanas krastā, kamēr Usmas ezeru sasniegs jūras brāzmas no Ventspils, ar diviem spraigiem startiem tika aizvadīta pirmā čempionāta diena. Šobrīd kopvērtējuma līderos ir proto divīzijas jahtas: poļu komanda ar Toyota-Nina (Piotr Tarnacki, Rafal Becker, Krzystof Mongird), kam seko francūžu Pangolin (Nicolas Pierrot, Sebastien Liagre, Michael Risselin) un trešie – pagājušā gada čempioni – Krievijas komanda ar jahtu Bioges (Andrew Bill, Mikhail Tekuchev, Maxim Taranov).

Lai gan jahtas startē kopā, vērtēša notiek arī katrā divīzijā atsevišķi, nodrošinot iespēju cīnīties līdzvērtīgāk. Racer divīzijā šobrīd, starp divām poļu komandām pirmajā un trešajā vietā, otrajā vietā sevi pieteikusi Latvijas jahta EVO (Jahtas.lv) ar kapeini Rihardu Vaivodu un komandas locekļiem Artūru Bērziņu un Armandu Kirilovu. Tāpat attiecībā uz medaļām daudzsološas ir jahtas EVO II, Solo un Micros, jo divi starti pasaules čempionāta ietvaros ir pārāk mazs skaits, lai spriestu par kopējo rezultātu.

Arī sacensību otrās dienas norisē iejaucās laika apstākļi, tāpēc pat nācās atcelt pirmo braucienu, tomēr turpinājumā viss bija kārtībā, jo nākamajos divos braucienos vēja netrūka.

Ikviens ir aicināts izmantot iespēju Usmas ezeru šajā nedēļā ieraudzīt pavisam citādās ''krāsās'' - piektdien, 19. augustā būs iespēja vērot burāšanas sacensību tiešraidi jahtklubā. Bet šīs pašas dienas vakarā - lielā balle ar muzikālās procedūras grupu ''Flame & Kreisais'' pagrieziens un DJ Egonu Reiteru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: