Rudenī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī tiks atklāts Baby Box jeb Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai.

Projekts īstenots, atsaucoties uz slimnīcas izrādīto iniciatīvu – glābt negribētu mazuļu dzīvības. Darbs pie Ventspils Baby Box tika uzsākts 2011. gada aprīlī, un tā būs ceturtā Glābējsilīte Latvijā.

Projekts Ventspilī tiek īstenots, pateicoties Latvijas Bērnu fonda, SIA „Ventspils nafta termināls” un citu reģionālo uzņēmēju līdzekļiem. Projektu atbalsta Ventspils pilsētas dome, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un krīzes centrs ģimenēm ar bērniem „Paspārne”.

Projekta vadītāja Laura Zvirbule: „Katra Glābējsilīte ir iespēja kādas mazas, vecāku negribētas dzīvībiņas turpinājumam. Glābējsilīte ir ne tikai iespēja bērnam dzīvot, bet arī mirklis pārdomām pirms bērna ievietošanas tajā. Glābējsilīte ir arī vieta, kas mudina mūs visus aizdomāties, vai un kā varam palīdzēt cilvēkiem mums apkārt, palīdzēt novērst noziegumu, kura rezultāts – miris zīdainis. Bērna ievietošana Glābējsilītē ir situācijas galējs variants – ja nav iespējams rīkoties citādāk.

Ir patiesi liels prieks, ka šī projekta mērķus izprot arvien vairāk cilvēku. Liels paldies par viņu interesi un sniegto atbalstu, kas palīdz glābt Latvijas bērnu dzīvības.”

Otrdien Ventspils pilsētas dome kopā ar projekta īstenotājiem rīkos tikšanos par projektu Baby Box – vieta bērna dzīvībai. Ventspils pilsētas domes rīkotās tikšanās mērķis ir apspriest projekta īstenošanas gaitu, kā arī uzdot jautājumus projekta īstenotājiem un kopīgi rast atbildes uz tiem.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: