2. septembrī Pārventas bibliotēkā notiks dejas un flautu impovizācijas improvizācijas izrāde «Brīvība kustības važās».

Skatītāji sākumā varēs izbaudīt izrādi, bet pēc tam paši iesaistīties dejošanā vai pavērot, kā iesaistās citi. Izrādi organizē un tajā pats arī piedalās kustību terapeits Juris Upenieks.

Šādi pasākumi jau notikuši «Zaļajā namiņā», kur ar deju improvizēja Upenieks, bet burvīgās flautu skaņas no saviem instrumentiem izvilināja flautistes Aina Lodziņa un Rebeka Arhipova.

Nepilnu stundu garajās izrādēs notiek imporvizēta saspēle starp visiem trim izrādes dalībniekiem, flautistēm izmantojot dažāda veida flautas, kāju piesitienus, ar rokām rībinot ritmu pa kartona kasti, savukārt, dejotātaja vienīgais instruments ir viņa ķermenis. Kustības un skaņu pavadījums netiek iepriekš saskaņots, improvizētājiem vienam otru jāizjūt un jāveido izrādes stāsts uz vietas, tādēļ katra izrāde ir unikāla.

Pēc izrādes jebkuram no klātesošajiem tiek dota iespēja iesaistīties jam session, tas ir, izmantojot dažādas kustību tehnikas un paņēmienus, Juris nejaušajiem kopā sanācējiem ļauj pašiem izjust improvizācijas procesu. Galvenais nosacījums, lai piedalītos jam session ir ērts apģērbs, kas netraucē brīvi kustēties. Vecumam un fiziskajai sagatvotībai nav pilnīgi nekādas nozīmes.

Šī improvizācijas pasākumu sērija veidota kā ievads rudenī paredzētajām “Dejas un kustību laboratorijas” nodarbībām, kas notiks «Zaļajā namiņā».

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: