Nesen medijos izskanēja informācija par trihinelozes saslimšanas gadījumiem Daugavpilī, taču šī parazitārā slimība nav gājusi secen arī kādam Talsu novada iedzīvotājam, kas uzturā lietojis nepārbaudītu mežacūkas gaļu.

Ar trihinelozi iespējams inficēties, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātu cūkas vai medījuma gaļu, kas inficēta ar Trichinella dzimtas parazītisko tārpu kāpuriem.

Trihinelozes ierosinātāju var pārnēsāt arī putni un kukaiņi, bet vislielākais invāzijas avots ir grauzēji. Ja iegādāta mājās kauta dzīvnieka gaļa, kas nav laboratoriski pārbaudīta, tā jāsadala pēc iespējas mazākos gabalos un termiski jāapstrādā augstā temperatūrā. Gaļas iekšējai temperatūrai termiskās apstrādes laikā jāsasniedz +71°C, un kopš tā brīža, kad šī temperatūra sasniegta, jāturpina karsēt vismaz divas stundas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: